Cercetătorii canadieni de la VIDO-InterVac, laboratorul de cercetare al Universității din Saskatchewan, au anunțat că sunt în stadiul de testare al unui vaccin împotriva coronavirusului. În ianuarie, cercetătorii au anunţat că au primit acordul Agenţiei de Sănătate Publică din Canada pentru a începe dezvoltarea unui vaccin pentru COVID-19, iar recent eforturile lor au fost impulsionate de un grant de 1 milion de dolari pe care l-au primit din partea guvernului, ca parte a unei inițiative în valoare de 2,7 de milioane de dolari care are drept scop accelerarea cercetării pentru combaterea SARS-CoV-2 (numele virusului asociat cu Boala COVID-19).

Laboratorul VIDO-InterVac din cadrul Universității Saskatchewan din Canada a anunțat recent că este în etapa finală de dezvoltare a unui vaccin împotriva noului coronavirus. Totuși, până la apariția în farmacii mai este încă drum lung.

Directorul general VIDO-InterVac, Volker Gerdts, a explicat că tot ceea ce a învățat din manifestările clinice ale primului focar SARS, împreună cu MERS și alte infecții cu coronavirus la animale, i-au dat o idee despre cum va trebui să arate acest vaccin împotriva Covid-19.

”Nu există încă un calendar care să ne arate când ar putea fi folosit vaccinul pentru a imuniza oameni împotriva COVID-19. Odată ce faza testării pe animale este finalizată, echipa de cercetare va trebui să trimită vaccinul pentru studii clinice înainte ca el să fie confirmat pentru folosirea pe oameni.” a declarat Volker Gerdts

Gerdts spune că proiectele similare durează de obicei luni întregi pentru a fi procesate și aprobate, dar în acest caz a fost o chestiune de săptămâni, ceea ce demonstrează recunoașterea faptului că guvernul federal își dă seama de gravitatea acestei boli.

„Cursa globală care încearcă să identifice care este animalul cel mai potrivit pentru testare este în plină desfășurare. Fie că este vorba despre șoareci, hamsteri sau dihori, orice model care funcționează va fi folosit. După ce modelul va fi dezvoltat, vom putea apoi să testăm eficiența candidaților noștri pentru vaccinuri. De asemenea, rezultatele cercetărilor noastre vor fi puse la dispoziție și altor echipe de cercetători din lume, astfel încât să accelerăm găsirea unui vaccin potrivit ”, a spus Gerdts într-un comunicat de presă.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania