fbpx
1.8 C
Cluj-Napoca
AcasăSĂNĂTATEConsiliul Județean Cluj a aprobat preluarea terenului pe care se va construi...

Consiliul Județean Cluj a aprobat preluarea terenului pe care se va construi cel mai modern spital pediatric din țară

Publicat în

spot_img
spot_img

Consiliului Județean Cluj, întrunit astăzi în ședință extraordinară, a aprobat cu unanimitate de voturi, preluarea unui teren de cca. 17 ha aflat în administrarea Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca, în scopul edificării noului Spital Pediatric Monobloc. Totodată, Consiliul Județean a aprobat transferul în proprietatea Statului și, ulterior, a U.S.A.M.V., a terenului și a construcțiilor de pe strada Moților nr. 66 – 68, aflate în proprietatea județului Cluj, imobile în care, actualmente, funcționează Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii. Acestea urmează a fi predate U.S.A.M.V. imediat după eliberarea lor ca urmare a finalizării construcției noului Spital Pediatric Monobloc.

Pe terenul în suprafață de 169.700 mp Consiliul Județean Cluj va edifica cel mai modern spital pediatric din România, conceput în sistem monobloc. În cadrul acestuia vor fi reunite toate secțiile actualului Spital de Copii, cele care în prezent își desfășoară activitatea în nu mai puțin de 14 clădiri aflate în 9 locații diferite din Cluj-Napoca, cu o distanță medie de aproximativ 4 km între ele.

https://www.facebook.com/cjcluj/videos/196943994938830/

„Pot spune, fără să folosesc cuvinte mari, că e un moment istoric. Este o mare reușită faptul că, într-un oraș aflat în plină dezvoltare și care se confruntă cu o lipsă acută de terenuri, am reușit să obținem acest teren care respectă pe deplin cerințele stricte pe care le presupune construirea unui spital de asemenea dimensiuni. E un mare pas înainte pentru sănătatea copiilor, pentru calitatea actului medical și condițiile de lucru oferite personalului sanitar, pentru confortul micilor pacienți și al părinților. Mulțumesc, încă o dată, domnului rector Cătoi, pentru sprijinul acordat”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Realizarea noului Spital pentru copii în sistem monobloc va genera numeroase beneficii legate, în principal, de eficientizarea colaborării între secții și în relația cu laboratorul, cu o funcționalitate net superioară, reducerea cheltuielilor de funcționare, sporirea controlului și o supraveghere sporită a secțiilor, scăderea numărului de infecții nosocomiale ca urmare a realizării de blocuri operatorii cu săli de operații de dimensiuni și utilități corespunzătoare, ușurarea accesului pentru pacienți și evitarea situațiilor de confuzie referitoare la locația exactă a secției vizate, etc.

Redactia

Articole recente

FITS | John Malkovich și Isabelle Adjani, printre actorii de excepție prezenți, în iunie, la Sibiu

Ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) va aduce în România, în perioada 21-30 iunie, numeroase personalităţii mondiale ale artelor spectacolului, precum actorul John Malkovich, actriţa Isabelle Adjani, Mikhail Baryshnikov şi Jan Fabre, dar şi pe Jon Fosse, unul dintre cei mai apreciaţi autori ai momentului

Alin Nica i-a retras toate atribuţiile vicepreşedintelul CJ Timiş, Cristian Moş, după ce acesta a anunţat că va candida independent la Primăria Timişoara

Forţa Dreptei, partidul din care acum face parte Alin Nica, după ce a plecat de la PNL, partidul care l-a susţinut în funcţia de preşedinte al CJ Timiş, i-a solicitat demisia lui Moş.

Aterizare de urgenţă pe Aeroportul Timişoara în urma unei ameninţări cu bombă

”A fost activat Planul Roşu de Intervenţie. Pasagerii sunt evacuaţi din avion”, au transmis reprezentanţii ISU Timiş.

La Alba Iulia se deschide sezonul de turism cultural şi istoric în 1 mai

Vor fi reluate spectacolele de reconstituire istorică antică şi schimbul de gardă, evenimente care atrag un număr mare de turişti în fiecare an

Mai multe articole de același fel