În fiecare an, Universitatea Politehnica Timișoara vine în sprijinul elevilor de liceu, oferindu-le acestora cursuri gratuite de pregătire la matematică, utile atât pentru cei care doresc să urmeze una dintre facultățile instituției, cât și pentru pregătirea examenului de bacalaureat. Cursurile, organizate prin Departamentul de Matematică al Universității Politehnica Timișoara, nu se vor mai desfășura în sistemul tradițional „față în față”, ci se mută în mediul online, pentru a diminua riscul de răspândire a virusului COVID-19.

Chiar dacă sunt adresate în special potențialilor săi studenți, indiferent de facultatea pentru care optează și independent de forma admiterii (concurs cu probe de verificare sau concurs de dosare), participanților la cursuri nu li se solicită nici un fel de angajament faţă de UPT.

Cursurile, organizate prin Departamentul de Matematică al Universității Politehnica Timișoara, nu se vor mai desfășura în sistemul tradițional „față în față”, ci se mută în mediul online, pentru a diminua riscul de răspândire a virusului COVID-19. Astfel, tema „Funcții trigonometrice și aplicații în geometria plană” ce urma să fie prezentată duminică, 15 martie 2020, poate fi vizualizată de către toți elevii intereresați de continuarea pregătirii la matematică pe Youtube, la adresa https://youtu.be/RCJXkDzpA2I, și pe pagina de Facebook a Universității Politehnica Timișoara.

Cadrele didactice împreună cu Teleuniversitatea TV vor pregăti materiale și pentru următoarele saptămâni, pe care le vor face publice în același format.

Temele dezbătute (Programa analitică) urmează conţinutul Culegerii de probleme de Matematică pentru examenul de admitere din anul 2020 la Universitatea Politehnica Timişoara, publicată la Editura Politehnica în anul 2019.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania