Spitalul Județean de Urgență (SJU) din Bistrița este păzit de angajații unei societăți care au permis de port armă, pentru a opri persoanele care nu vor să respecte carantina și intenționează să intre în spital la rudele internate.

Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, a declarat, într-o conferință de presă, că s-a luat decizia de a găsi resursele necesare pentru a instala un post militarizat la intrarea în Spitalul de Urgență din Bistrița „pentru că foarte mulți cetățeni nu înțeleg că nu ai voie să intri în spital. De marți este post militarizat și nu se mai intră în spital”.

„Este un post cu pază armată, cu o firmă autorizată de pază. Paznicii spitalului nu sunt înarmați și am simțit nevoia de a lua o măsură specială”, a precizat managerul SJU Bistrița, Gabriel Lazany.

Potrivit șefului administrației județene, mulți dintre cei care se întorc din străinătate din zonele cu coronavirus nu respectă regulile de izolare, ceea ce amplifică riscurile. ”Lucrurile sunt complicate peste tot, i-am rugat pe primari să ne sprijine în această criză, să ne anunțe de urgență dacă au cazuri de persoane venite din zonele roșii. Degeaba spun unii că n-au venit din Italia, ci din Austria, vecinii știu că de nu știu câți ani ei sunt în Italia. Și sunt multe astfel de cazuri. Oameni care trebuiau duși în altă parte, ei voiau să meargă acasă”, a declarat Radu Moldovan.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania