Conducerea Prefecturii și Consiliului Județean (CJ) Maramureș, șefii Poliției Județene și Direcției de Sănătate Publică și angajați din administrație s-au autoizolat vineri în Palatul Administrativ din Baia Mare.

Măsura a fost luată după ce președintele CJ Maramureș, prefectul și subprefectul județului și șefii IPJ și DSP au intrat în contact (unii direct, alții indirect) cu președintele PNL Maramureș, Ionel Bogdan, care a participat la ședința Biroului Politic Naţional al partidului, unde a fost prezent şi senatorul Vergil Chiţac, la care s-a confirmat infectarea cu coronavirus.

Ionel Bogdan a participat joi la învestirea în funcție a noului subprefect al județului Maramureș, Oana Oșanu, eveniment care a avut loc în Palatul Administrativ din Baia Mare. Ionel Bogdan a intrat în contact cu mai multe persoane prezente la ceremonie, iar după învestirea subprefectului a urmat o video-conferință la care au participat, alături de șeful PNL Maramureș, și șefii ISU și Jandarmeriei Maramureș. Vineri, Ionel Bogdan a anunțat că se autoizolează la domiciliu.

„Deoarece prefectul și subprefectul de Maramureș au fost prezenți la muncă în cursul zilei de vineri, 13 martie, aceștia intrând în contact direct cu Ionel Bogdan, situație care se aplică și șefului DSP Maramureș, Rareș Pop, iar ulterior au avut discuții cu președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, întreg Corpul A al Palatului Administrativ a intrat în izolare, aici aflându-se, în acest moment, președintele CJ Maramureș, prefectul și subprefectul de Maramureș, șeful Poliției Județului, șeful DSP Maramureș, dar și angajați ai celor două instituții care își desfășoară activitatea în Corpul A. În ceea ce privește Corpul B al Palatului Administrativ, acesta a fost evacuat, urmând să se treacă la dezinfectarea completă a clădirii. Pentru eliminarea oricărui risc infecto-contagios, toți cei care s-au aflat vineri, 13 martie, în Corpul A, vor rămâne izolați în incita clădirii până la sosirea primelor rezultate în cazul lui Ionel Bogdan”, a anunțat Biroul de presă al CJ Maramureș.

Autoritățile fac apel ca toți cei care au participat joi la ceremonia de învestire a subprefectului să se autoizoleze la domiciliu până la noi rezultate.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania