Primăria Orăștie va vira Spitalului Municipal 400.000 de lei pentru asigurarea stocului de materiale sanitare, dezinfectanți și medicamente, suplimentar celui care se asigură pentru funcționarea curentă.

Potrivit managerului Spitalul din Orăștie, Graziela Achim, Ministerul Sănătății a solicitat spitalelor să asigure un stoc suplimentar pentru 45 de zile, dar Casa de Asigurări de Sănătate Hunedoara are restanțe către spitalul orăștian. În aceste condiții, Primăria Orăștie a venit cu un sprijin financiar pentru a asigura stocul pentru 45 de zile.

“Noi încă mai avem bani neprimiți de la Casa de Sănătate Hunedoara, este vorba despre niște restanțe pe care le are Casa către spitale, bani care nu s-au primit. Pe lângă faptul că era nevoie de banii aceia pentru asigurarea materialelor lunare, acum este total nepotrivit să rămânem cu restanțe de la Casă pentru că nu ne ajungeau pentru stocul acesta de minim 45 de zile peste necesarul lunar. Toată lumea a primit de la minister o circulară în care ni se cerea să avem asigurate stocuri pentru minim 45 de zile. Faptul că nu am primit banii respectivi ne-a creat o problemă și atunci Primăria Orăștie ne-a ajutat din punctul acesta de vedere”, a declarat pentru Știrile Transilvaniei Graziela Achim.

Managerul susține că s-au luat deja măsuri speciale la Spitalul din Orăștie în contextul epidemiei de coronavirus.  Au fost achiziționate aparate de dezinfecție cu ultraviolete, care au fost montate în toate holurile principale (Urgența are două astfel de aparate), iar spitalul “stă foarte bine” la capitolul materiale biocide, dezinfectanți și aparate de dezinfecție. Ca și la alte spitale din județ, s-a montat un cort de triaj primit de la ISU Hunedoara.

“Urmează să luăm câteva măsuri de săptămâna viitoare. Reducem activitatea la acele cabinete unde acest lucru este posibil. Să suspendăm activitatea pentru o săptămână, două, cât este necesar, astfel încât să avem asigurat un rulaj de personal în cazul în care se întâmplă ceva. O parte din personal să rămână acasă și să vină ulterior dacă se impune. De fapt, facem la două săptămâni o înlocuire de personal din punctul acesta de vedere. De asemenea, reducem numărul internărilor. Asigurăm internările numai unde este absolut necesar  și ne pregătim pentru eventualitatea în care ni se cere sprijinul pentru a ajuta, atunci când n-o să mai fie loc pe secțiile de Infecțioase, cu tot este posibil din partea spitalului nostru”, a declarat Graziela Achim.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.