fbpx
5.6 C
Cluj-Napoca
AcasăADMINISTRAȚIETrei corturi de triaj, instalate la Spitalul Municipal din Hunedoara. Ultimele măsuri...

Trei corturi de triaj, instalate la Spitalul Municipal din Hunedoara. Ultimele măsuri luate de autoritățile locale pentru prevenirea infectării cu coronavirus

Publicat în

spot_img
spot_img

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu, a convocat sâmbătă seară, la ora 20.00, o ședință a Comitetului Local pentru Situații de Urgență (CLSU).

Ședința a fost convocată în contextul creșterii numărului de cazuri de infectare cu coronavirus în județul Hunedoara, trecerii României la scenariul 3 în lupta cu epidemia și anunțului făcut de președintele Klaus Iohannis că va fi declarată starea de urgență începând de luni.

„Știm că la această oră sunt multe persoane afectate în Deva și Valea Jiului. În acest moment, municipiul Hunedoara nu are niciun caz confirmat de COVID-19, motiv pentru care încercăm să securizăm orașul și să limităm pe cât este posibil răspândirea acestui virus. Fac un apel ferm către cetățenii orașului nostru: NU PĂRĂSIȚI LOCUINȚELE decât pentru procurarea bunurilor de strictă necesitate și pentru deplasarea la locul de muncă! EVITAȚI pe cât posibil staționarea în zonele aglomerate. EVITAȚI FOLOSIREA MIJLOACELOR DE TRANSPORT ÎN COMUN, alegeți mersul pe jos. Nu trebuie să ne panicăm, dar este necesar să fim foarte atenți la măsurile de prevenție”, este apelul pentru cetățenii orașului al primarului Hunedoarei, Dan Bobouțanu.

Măsuri luate de CLSU Hunedoara

– restricționarea activităților culturale, științifice, artistice, religioase, sportive, de divertisment care presupun participarea a peste 50 de persoane, realizate în spații închise, inclusiv săli de fitness, săli de jocuri de noroc, cazinouri

– închiderea locurilor de joacă pentru copii

– asociațiile de proprietari să anunțe de îndată Direcția de Sănătate Publică cu privire la revenirea în apartamente a persoanelor care se întorc din zonele afectate

– instalarea a trei corturi la intrarea în spitalul municipal pentru trierea persoanelor – informarea continuă prin orice mijloace (panouri publicitare, stații de amplificare, fluturași/flyere etc) a populației

Redactia

Articole recente

Corona Braşov a câştigat titlul de campioană la hochei

CSM Corona Braşov a câştigat, miercuri seara, Campionatul Naţional de hochei pe gheaţă şi a realizat o triplă istorică, după ce în acest an a cucerit Cupa României şi s-a impus în competiţia regională Erste Liga.

Corvinul Hunedoara s-a calificat în finala Cupei României

Finala Cupei României va avea loc pe 15 mai, la Sibiu.

O tânără din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional „Ilie Micu” de la Sibiu

Gabriela Silvia Vişinescu de la Şcoala Populară de Arte din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional de Interpretare Vocală "Ilie Micu" din Sibiu, secţiunea Muzică uşoară, care a avut loc la Sala Thalia.

Festivalul ”Săptămâna Haferland” va avea loc între 8 şi 11 august, în zece sate din Ţara Ovăzului

Tema ediţiei din acest an a festivalului este "Istorie, tradiţie şi cultură. Ieri şi azi în Haferland".

Mai multe articole de același fel

Dezbatere privind educația pentru sustenabilitate, sub egida Alianței Timișoara Universitară

Sub egida Alianței Timișoara Universitară (ATU), Universitatea Politehnica Timișoara a organizat și găzduit vineri, 12 aprilie 2024, în Sala Senatului, o dezbatere cu tema „Universitățile timișorene:  educație și acțiune pentru sustenabilitate”, la care au fost invitate, alături de instituțiile de învățământ superior, instituțiile autorității publice și reprezentanții mediului economic.