Uniunea Europeană ar putea introduce restricții temporare asupra călătoriilor neesențiale, ca parte a eforturilor de a combate și a împiedica răspândirea continuă a coronavirusului în Europa, a anunțat președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Liderii statelor membre ale Uniunii Europene vor avea marți o discuție prin videoconferință pentru a decide care sunt măsăurile și pe ce perioadă se vor aplica.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a spus că propune șefilor de stat și de guvern o restricție asupra călătoriilor neesențiale către Uniunea Europeană.

„Aceste restricții ar trebui să fie aplicate pentru o perioadă inițială de 30 de zile, care poate fi prelungită după cum este necesar”, a spus von der Leyen într-o declarație video, pe contul ei de Twitter. 

Cu toate acestea, ea a precizat că vor exista unele excepții de la restricții, inclusiv membrii de familie ai resortisanților europeni, personalul esențial, cum ar fi medicii și asistentele medicale, precum și persoanele care transportă mărfuri către Uniunea Europeană.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania