Conducerea Spitalului Județean din Deva face un apel către cetățeni să nu aglomereze inutil Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) având în vedere măsurile de mobilizare a personalului medical pentru triajul pacienților care se prezintă la Urgență.

Aglomerarea fără un motiv medical real a Urgenței îngreunează actul medical pentru pacienții aflați în dificultate, provoacă epuizarea personalului medical care trebuie să fie apt pentru a interveni în cazurile reale de urgență, iar pacienții sănătoși riscă să intre în contact cu cazuri reale de infecție cu coronavirus.

 „Îndemnul nostru la rațiune și responsabilitate este justificat întrucât persoanele care au simptome ușoare de răceală se pot panica, chiar dacă și ele știu că nu au luat contact cu persoane infectate și s-au protejat. Le recomandăm contactarea medicilor de familie în aceste cazuri. Aglomerarea UPU poate pune în pericol activitatea medicilor și viața celorlalți pacienți”, spune directorul medical al Spitalului Județean, dr. Claudiu Antal.

Recomandări pentru populație

În cazul în care manifestați simptome specifice infecției cu coronavirus (tuse, febră, dificultăți în respirație) este important să vă sunați medicul de familie și să solicitați sfaturi.

În cazul în care acesta nu poate fi contactat, apelați Direcția de Sănătate Publică a județului.

În caz de urgență apelați 112.

Decizia de a efectua acest test pentru coronavirus aparține medicilor de specialitate în funcție de specificul fiecărui caz în parte.

Evitați contactul cu alte persoane pentru a nu le expune la riscul de infectare. Transmiterea infecției de la persoane asimptomatice este posibilă.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania