Organizatorii Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) au anunţat marţi că amână vânzarea biletelor în perioada stării de urgenţă, potrivit unui comunicat de presă. Organizatorii îi îndeamnă însă pe iubitorii teatrului, în lumina temei pe care FITS o propune publicului în acest an, Puterea de a crede / Empowered, să rămână optimişti şi uniţi în dragostea pentru teatru, pentru artă, pentru frumos.

“Ca urmare a celor mai recente reglementări legislative şi măsuri întreprinse de autorităţile publice centrale din România, respectiv starea de urgenţă instaurată până la data de 16 aprilie 2020, în contextul epidemiologic COVID-19, dorim să vă informăm că organizatorii Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) sunt în permanentă legătură cu autorităţile locale şi naţionale în ceea ce priveşte evoluţia situaţiei. În perioada stării de urgenţă, se amână punerea în vânzarea a biletelor pentru ediţia FITS 2020”, se arată în comunicatul organizatorilor FITS.

Preşedintele festivalului, Constantin Chiriac, îşi exprimă speranţa că toate măsurile luate de autorităţi să fie eficiente în combaterea epidemiei.

“Avem speranţa că toate măsurile luate de autorităţi şi respectarea cu stricteţe de către noi toţi a recomandărilor oficiale, vor produce rezultatul pe care cu toţii ni-l dorim. Pe durata stării de urgenţă instituite, suntem nevoiţi să amânăm punerea în vânzare a biletelor. În lumina temei pe care FITS o propune publicului în acest an, Puterea de a crede / Empowered, vă îndemn să rămânem optimişti şi uniţi în dragostea pentru teatru, pentru artă, pentru frumos! Vă doresc tuturor sănătate şi sper să ne putem revedea cu bine la Sibiu, pentru ca sub soarele de vară să ne bucurăm de miracolul teatrului şi al tuturor artelor spectacolului”, a declarat preşedintele FITS, Constantin Chiriac.

Constantin Chiriac spune că întreaga echipă lucrează pentru pregătirea festivalului.

“De douăzeci şi şapte de ani Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu scrie istoria artelor spectacolului în Europa Centrală şi de Est. Vremurile pe care le trăim redefinesc realitatea şi vieţile noastre, dar avem credinţa puternică şi convingerea că normalitatea va triumfa şi vom depăşi această perioadă tulbure. Întreaga echipă a festivalului lucrează în continuare pentru pregătirea acestei ediţii a festivalului şi este în permanentă legătura atât cu autorităţile statului român cât şi cu toţi artiştii invitaţi la festival, dar la fel cum am menţionat în repetate rânduri, de la debutul acestei situaţii epidemiologice, TNRS şi FITS nu vor ezita să ia orice măsură necesară, recomandată de autorităţi, care să contribuie la reechilibrarea situaţiei şi mai ales la siguranţa comunităţii”, a adăugat Chiriac.

Constantin Chiriac conduce şi Teatrul Naţional “Radu Stanca” din Sibiu (TNRS). Acest teatru a anunţat marţi că îşi suspendă spectacolele până în 16 aprilie.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania