Contractul de execuție pentru lucrarea „Reabilitare fațade și refacere iluminat arhitectural la Palatul Episcopal Greco-Catolic din Oradea” a fost semnat la începutul acestei luni, iar lucrările vor începe în prima parte a lunii viitoare.

Potrivit Primăriei Oradea, valoarea lucrărilor este de 1,7 milioane de lei fără TVA, durata contractului este de opt luni de la data ordinului de începere a lucrărilor, iar executantul lucrărilor este asocierea Drum Asfalt SRL și Trameco SA.

Vor fi refăcute tencuielile în zonele în care acestea sunt degradate, vor fi refăcute tâmplăriile în zonele distruse de incendiu, iar decorațiunile degradate vor fi refăcute sau reabilitate. Contractul mai prevede înlocuirea glafurilor, a jgheaburilor și burlanelor din tablă zincată cu jgheaburi și burlane din cupru, refacerea zugrăvelilor la fațadă, soclul prefabricat din plăci marmură va fi curățat cu peria de sârmă şi apoi tratat cu o soluţie de conservare incoloră mată și va fi refăcut iluminatul arhitectural al imobilului, cu repectarea amplasamentului.

Lucrările de reabilitare a fațadei vor fi începute în prima etapă în curtea interioară a palatului Episcopal.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.