fbpx
5.6 C
Cluj-Napoca
AcasăCORONAVIRUSAparat de diagnosticare diferențială a coronavirusului, la Spitalul Județean din Bistrița

Aparat de diagnosticare diferențială a coronavirusului, la Spitalul Județean din Bistrița

Publicat în

spot_img
spot_img

Spitalul Județean de Urgență Bistrița a achizițonat un aparat de diagnosticare diferențială a coronavirusului.

“Pentru a reduce timpii de așteptare, la recomandarea celor mai importanți specialiști, am achiziționat FilmArray, noul standard în diagnosticarea coronavirus, diagnosticul diferențial venind într-o oră de la prelevarea probelor. Vestea bună este că aparatul a ajuns la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, iar medicii au fost deja instruiți în utilizarea lui”, a anunțat președintele Consiliului Județean Bistrița, Radu Moldovan.

Potrivit acestuia, dacă aparatul identifică o tulpină de coronavirus, alta decât COVID-19, exclude existența acestuia, ajutând medicii să trieze pacienții și autoritățile să ia decizii într-un timp mult mai scurt, pentru a preîntâmpina extinderea virusului.

La începutul lunii aprilie, aparatul va putea pune diagnosticul final, odată cu primirea kit-ului pentru COVID-19. Apoi, împreună cu Sistemul complex Real-Time PCR, care va ajunge și el la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, nu va mai fi nevoie ca probele prelevate să fie trimise la Cluj sau în altă parte.

Redactia

Articole recente

O tânără din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional „Ilie Micu” de la Sibiu

Gabriela Silvia Vişinescu de la Şcoala Populară de Arte din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional de Interpretare Vocală "Ilie Micu" din Sibiu, secţiunea Muzică uşoară, care a avut loc la Sala Thalia.

Festivalul ”Săptămâna Haferland” va avea loc între 8 şi 11 august, în zece sate din Ţara Ovăzului

Tema ediţiei din acest an a festivalului este "Istorie, tradiţie şi cultură. Ieri şi azi în Haferland".

”Dăm Click pe România” a inițiat înscrierile prin care școlile, liceele, grădinițele și asociațiile pot primi calculatoare

Dăm Click pe România este un proiect al asociației Ateliere Fără Frontiere prin care anual 4.000 de calculatoare recondiționate sunt donate către unitățile de învățământ care nu au echipamentele necesare de pe care elevii să poată învăța noțiune digitale de bază.

Rectorul UPET s-a înscris în PSD și candidează pentru Consiliul local Petroșani

Revenirea lui Sorin Radu în viața politică se întâmplă după mai bine de 4 ani în care rectorul a ales să se dedice în totalitate mediului academic

Mai multe articole de același fel