Spitalul Județean de Urgență Bistrița a achizițonat un aparat de diagnosticare diferențială a coronavirusului.

“Pentru a reduce timpii de așteptare, la recomandarea celor mai importanți specialiști, am achiziționat FilmArray, noul standard în diagnosticarea coronavirus, diagnosticul diferențial venind într-o oră de la prelevarea probelor. Vestea bună este că aparatul a ajuns la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, iar medicii au fost deja instruiți în utilizarea lui”, a anunțat președintele Consiliului Județean Bistrița, Radu Moldovan.

Potrivit acestuia, dacă aparatul identifică o tulpină de coronavirus, alta decât COVID-19, exclude existența acestuia, ajutând medicii să trieze pacienții și autoritățile să ia decizii într-un timp mult mai scurt, pentru a preîntâmpina extinderea virusului.

La începutul lunii aprilie, aparatul va putea pune diagnosticul final, odată cu primirea kit-ului pentru COVID-19. Apoi, împreună cu Sistemul complex Real-Time PCR, care va ajunge și el la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, nu va mai fi nevoie ca probele prelevate să fie trimise la Cluj sau în altă parte.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.