fbpx
5.6 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI ALBACorturi pentru triajul epidemiologic, la Spitalul Orășenesc din Cugir

Corturi pentru triajul epidemiologic, la Spitalul Orășenesc din Cugir

Publicat în

spot_img
spot_img

Spitalul Orășenesc Cugir lucrează intens și ia toate măsurile necesare pentru a proteja atât pacienții, cât și personalul medical, în actualul context epidemiologic. În acest sens, conducerea spitalului cugirean a luat decizia instalării a două corturi pentru triajul epidemiologic. Unul dintre corturi este amplasat în parcarea Policlinicii spitalului, în cadrul căruia pacienților li se va măsura temperatura corporală.

După cum ne–a declarat managerul Spitalului Orășănesc Cugir, Florin Arion, în cel de–al doilea cort, amplasat lângă rampa de acces a ambulanțelor, există personal specializat, iar pacienţii vor fi selectaţi pe baza unui chestionar (călătorii efectuate în ultima vreme, despre eventualele contacte cu persoane aflate în izolare ori în carantină și despre starea lor de sănătate).

Pacienții care vin la unitatea medicală din urbea cugireană, vor trebui să treacă mai întâi pe la triajul epidemiologic, acest punct de triaj având scopul de a diferenția pacienții care se prezintă cu patologie infecțioasă respiratorie de cei care vin cu alte probleme de sănătate și care vor putea merge la Camera de Primiri Urgențe.
În cort se va efectua triajul rapid, cu accent pe ancheta epidemiologică pentru pacienții care prezintă febră și/sau simptome respiratorii, cu scopul depistării rapide a cazurilor la risc pentru infecții virale respiratorii și pentru a reduce la minim riscul transmiterii infecției virale.

Managerul Spitalului Orășănesc Cugir ne–a mai spus că, în cadrul instituției, este menținută restricția pentru vizitatori pentru secțiile și compartimentele spitalului.

În acest moment în Cugir există 39 de persoane aflate în autoizolare la domiciliu, întoarse din Italia, care sunt monitorizate de asistenții medicali comunitari din cadrul Serviciului de Asistență Socială Cugir și DSP Alba.

Reamintim faptul că miercuri a apărut și primul caz de infectare cu coronavirus din Alba, o femeie în vârstă de 36 de ani, venită recent din Italia și aflată în carantină de la momentul sosirii în țară.

Sorin Giurca

Articole recente

O tânără din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional „Ilie Micu” de la Sibiu

Gabriela Silvia Vişinescu de la Şcoala Populară de Arte din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional de Interpretare Vocală "Ilie Micu" din Sibiu, secţiunea Muzică uşoară, care a avut loc la Sala Thalia.

Festivalul ”Săptămâna Haferland” va avea loc între 8 şi 11 august, în zece sate din Ţara Ovăzului

Tema ediţiei din acest an a festivalului este "Istorie, tradiţie şi cultură. Ieri şi azi în Haferland".

”Dăm Click pe România” a inițiat înscrierile prin care școlile, liceele, grădinițele și asociațiile pot primi calculatoare

Dăm Click pe România este un proiect al asociației Ateliere Fără Frontiere prin care anual 4.000 de calculatoare recondiționate sunt donate către unitățile de învățământ care nu au echipamentele necesare de pe care elevii să poată învăța noțiune digitale de bază.

Rectorul UPET s-a înscris în PSD și candidează pentru Consiliul local Petroșani

Revenirea lui Sorin Radu în viața politică se întâmplă după mai bine de 4 ani în care rectorul a ales să se dedice în totalitate mediului academic

Mai multe articole de același fel