Kaufland România şi Lidl România – parte a aceluiași grup de retail, Schwarz Group, donează 100.000 de recoltoare pentru exudat nazal şi faringian/ mediu transport viral necesare pentru realizarea testelor de diagnostic molecular (Real Time PCR). O primă tranşă de 30.000 de recoltoare fost deja livrată și se află în depozitele SC Unifarm SA, urmând a fi distribuite direcţiilor de sănătate publică din țară.

“Salutăm gestul companiilor private de a ni se alătura în această perioadă când este nevoie de toate resursele materiale şi umane pentru limitarea răspândirii noului coronavirus”, a declarat ministrul Sănătăţii, Victor Costache, într-un comunicat de presă.

Primele 30.000 de recoltoare se află în prezent în depozitele SC Unifarm SA şi urmează să fie distribuite direcţiilor de sănătate publică din teritoriu şi din Bucureşti.

“Conform dispoziţiilor ministrului Sănătăţii, un număr de 25.000 dintre exudatele primite vor fi distribuite la direcţiile de sănătate publică pentru utilizarea în anchetele epidemiologice demarate, alte 5.000 vor rămâne la Unifarm SA ca stoc strategic”, a precizat, la rândul său, Adrian Ionel, director SC Unifarm SA.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania