La inițiativa primarului Hunedoarei, Dan Bobouțanu, Consiliul Local a fost convocat joi în ședință extraordinară pentru a vota o rectificare bugetară, în contextul epidemiei de coronavirus.

Spitalul Municipal din Hunedoara a solicitat achiziționarea a două aparate de ventilație pentru transportul pacienților și a unui analizor automat de biologie moleculară – platforma de Real Time PCR soluția completă, în vederea testării în timp real a persoanelor infectate cu noul coronavirus.

Comitetul director al spitalului a solicitat modificarea alocațiilor bugetare între trimestrul I și trimestrul II, în vederea asigurării condițiilor necesare prestării serviciilor medicale, inclusiv a condițiilor hoteliere optime, pentru asigurarea medicamentelor, materialelor sanitare, materialelor de curățenie și dezinfectante, materialelor de protecție și a celorlalte materiale de prevenire și combatere a epidemiei provocate de noul coronavirus COVID-19.

Pe Lista Obiectivelor de investiții cu finanțare integrală sau parțială din venituri proprii și subvenții pe acest an au fost introduse două obiective noi, „Aparat de ventilație pentru transport – 2 buc.”, în valoare de 170.000 lei, și „Analizor automat de biologie moleculară – platforma de Real Time PCR soluția completă – 1 buc.”, în valoare de 355.000 lei. În total, pentru a preveni și combate epidemia provocată de noul coronavirus, Spitalul Municipal din Hunedoara a alocat 525.000 de lei.

„Facem tot ce este posibil pentru a preveni răspândirea acestui virus. Conducerea spitalului ne-a solicitat o rectificare bugetară, practic am alocat suma de 525.000 de lei pentru aparatura necesară testării persoanelor care se prezintă la spital cu suspiciune de COVID-19 și pentru ventilatoare pe care să le putem folosi dacă vor apărea cazuri și în municipiul nostru. Sperăm să nu fie cazul, dar considerăm că e mai bine să fim pregătiți pentru orice”, a declarat primarul Dan Bobouțanu.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania