Universitatea Babeş-Bolyai pune la dispoziţia Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca un echipament performant de analiză rapidă a probelor colectate de la persoanele suspecte de COVID 19, precum şi specialişti care să sprijine echipele de diagnosticare a infecţiei cu virsul SARS-CoV-2.

Echipamentul de tip RT-PCR poate analiza 96 de probe simultan şi face parte din infrastructura strategică a UBB, transferul acestuia fiind aprobat în regim de urgenţă de către rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David. Echipamentul va fi utilizat în etapa de detecţie calitativă a materialului genetic derivat din virusul SARS-CoV-2 pe baza utilizării unui kit de reactivi dedicat.

“Suntem o parte importantă a comunităţii şi a da înapoi comunităţii o parte din ceea ce ea ne-a oferit este una dintre misiunile noastre de bază, ca universitate ce tinde să intre în rândul universităţilor globale. În situaţii delicate şi complicate, aşa cum e cea pe care o trăim acum, e extrem de important ca mediul universitar să pună la dispoziţia comunităţii ceea ce are el mai bun, atât la nivel de tehnologie, cât mai ales la nivel de resurse umane, de specialişti/ cercetători care pot contribui esenţial la identificarea unor soluţii”, afirmă rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David.

În acelaşi timp, doi specialişti biologi de la Departamentul de Biologie Moleculară şi Biotehnologie al Facultăţii de Biologie şi Geologie, cercetătorul ştiinţific dr. Edina Szekeres şi asist univ. dr. Cristina Mircea, au acceptat, voluntar, să se implice ca personal de specialitate in diagnosticul molecular al COVID-19.
Universitatea Babeş-Bolyai a fost în permanenţă alături de membrii comunităţii, atât prin specialiştii care oferă sfaturi şi servicii gratuite de consiliere psihologică, precum şi prin studenţii care au lansat campanii preluate şi extinse ulterior la nivel naţional, precum cele care vin în sprijinul persoanelor vârstnice prin realizarea şi livrarea cumpărăturilor.

De asemenea, UBB este preocupată de informarea corectă şi constantă a membrilor comunităţii, site-ul Universităţii găzduind, în această perioadă, o secţiune dedicată special informaţiilor cu privire la măsurile de prevenire a răspândirii infecţiei cu noul Coronavirus (https://www.ubbcluj.ro/ro/infoubb/covid19/).

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.

Comentează și tu acest articol

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.