Ungaria va asigura coridorul umanitar pentru toți cetățenii români și bulgari care se , atâta timp cât este necesar, dacă cele două guverne, de la București și Sofia, garantează că îi vor primi, a declarat într-o conferință de presă la Budapesta Gergely Gulyás, ministrul însărcinat cu conducerea Cancelariei Prim-ministrului din Ungaria.

La punctul de trecere a frontierei între Austria şi Ungaria de la Hegyeshalom, trecerea muncitorilor români şi bulgari este asigurată între orele 21 şi 5 dimineaţa, în coloană – a spus ministrul, adăugând că nu este exclus ca acest coridor umanitar să fie deschis şi ziua, în caz excepţional.

În acelaşi cadru, ministrul Gergely Gulyás a calificat ca fiind o măsură esenţială prelungirea de către Parlamentul de la Budapesta a stării de pericol, decretată în legătură cu epidemia cu coronavirus.

Gergely Gulyás a subliniat că guvernul poate decreta starea de pericol doar pentru 15 zile, în cele ce urmează, aceasta trebuie prelungită de parlament. De aceea au solicitat liderilor fracţiunilor ca legislativul să facă acest lucru.

Întrunirea Parlamentului este asigurată şi în cazul instaurării unui regim de drept extraordinar – a precizat ministrul, făcând spunând că, în situaţia actuală, nu se ştie până când îşi poate ţine şedinţele Parlamentul El și-a exprimat speranța că Parlamentul va avea această posibilitate și a spus că nu se preconizează punerea în aplicare a unui scenariu în caz de situaţie critică, însă cu toate acestea şi acest scenariu va fi elaborat.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania