Teatrul Național din Cluj-Napoca va difuza online, pe site-ul instituției, o selecție dintre cele mai apreciate producții ale sale.

Difuzarea reprezentațiilor va coincide cu serile tradiționale de spectacol pe scena mare a teatrului: în fiecare seară de marți, joi, sâmbătă și duminică un spectacol va putea fi urmărit online pe website-ul teatrului. Spectacolul va începe la ora 19:00 și va fi disponibil spre vizionare timp de 23 de ore.

Programul de reprezentații online debutează sâmbătă, 21 martie 2020, cu CHIRITZA ÎN CONCERT, un spectacol-concert de Ada Milea, care colorează în tonuri contemporane și reinventează muzical textele clasice ale lui Vasile Alecsandri și Matei Millo. Extrem de îndrăgit de publicul din Cluj-Napoca și primit cu entuziasm la festivalurile din țară, CHIRITZA ÎN CONCERT este nominalizat anul acesta, în cadrul Galei UNITER, la Premiul pentru cel mai bun spectacol și Premiul pentru cea mai bună actriță în rol principal, minunata Anca Hanu în rolul Chiritzei Bârzoi.

„Această inițiativă în premieră vine în prelungirea misiunii Teatrului Național din Cluj-Napoca, de susținere și dezvoltare a comunității clujene, și a comunității iubitorilor de teatru în general. Este felul nostru de a oferi bucurie și susținere în aceste momente dificile pe care le traversăm”, a anunțat Teatrul Național din Cluj-Napoca.

Programul complet al spectacolelor care vor fi difuzate online în luna martie

Sâmbătă, 21 martie 2020: CHIRITZA ÎN CONCERT

Spectacol-concert de Ada Milea, bazat pe textele lui Vasile Alecsandri și Matei Millo.

Duminică, 22 martie 2020: FLORENȚA SUNT EU

Spectacol în regia lui Alexandru Dabija, texte de Gellu Naum și Jules Perahim.

 Marți, 24 martie 2020: INSULA

Spectacol-concert de Ada Milea, după Gellu Naum.

 Joi, 26 martie 2020: OST (Organic Sound Twist)

Spectacol de teatru-dans, concept de Andrea Gavriliu.

 Sâmbătă, 28 martie, 2020: SINGUR PRINTRE MÂRLANI

Spectacol de teatru-dans în regia Andreei Gavriliu, după Florin Bican.

 Duminică, 29 martie 2020: ŠVEJK IN CONCERT

Spectacol-concert de Ada Milea, după Peripețiile Bravului Soldat Švejk de Jaroslav Hašek.

 Marți, 31 martie 2020: UBU ÎN CONCERT

Spectacol-concert de Ada Milea, după Alfred Jarry și Tompa Gábor Iubitorii de teatru sunt invitați, de asemenea, să urmărească pagina de Facebook a teatrului, unde vor apărea o serie de postări speciale dedicate Zilei Mondiale a Teatrului, pe 27 martie. Acest spațiu virtual va găzdui o avanpremieră a Zilei Porților Deschise, eveniment pe care Teatrul Național din Cluj-Napoca îl organizează anual pe 27 martie și care anul acesta va fi reprogramat pentru o dată ulterioară.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania