fbpx
3.7 C
Cluj-Napoca
AcasăAUTOSTRĂZILE LA CONTROLUn tronson de 26 de kilometri al Autostrăzii Transilvania, blocat de aproape...

Un tronson de 26 de kilometri al Autostrăzii Transilvania, blocat de aproape 20 de ani. Asociația Pro Infrastructură cere CNAIR relansarea licitației pentru lucrări

Publicat în

spot_img
spot_img

Asociația Pro Infrastructură (API) atrage atenția autorităților care gestionează proiectele de autostrăzi din România că au trecut 17 ani de când un tronson de 26 de kilometri dintre Suplacu de Barcău și Chiribiș este blocat. În această perioadă de aproape două decenii, s-a trecut de la atribuirea lucrărilor, la două rezilieri de contracte și o licitație anulată, susțin reprezentanții API.

Asociația solicită Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) să relanseze în cel mai scurt timp o nouă licitație pentru atribuirea lucrărilor la acest tronson.

„Probabil ați auzit de viaductul de 1,8 km lungime executat de Bechtel pe lacul de acumulare de la Suplacu de Barcău, cel mai lung viaduct din sud-estul Europei. Ei bine, el face parte din sectorul Suplacu de Barcău-Chiribiș, șantier început de Bechtel și lăsat de izbeliște la 60-70% stadiu fizic când s-a reziliat contractul în 2013. După plecarea americanilor, CNAIR a lansat licitația pentru finalizarea lucrărilor în 2014, în 2015 s-a semnat cu asocierea spaniolă Corsan-Corviam, dar în 2016 s-a reziliat din cauza mobilizării insuficiente a constructorului. În 23.08.2017 s-a pornit o nouă licitație, însă după doi ani și jumătate de tergiversări, amânări, contestații și reevaluări, în ianuarie 2020 CNAIR o anulează deoarece antreprenorul desemnat câștigător are probleme financiare în țara de origine. Cerem noii conduceri CNAIR să relanseze în cel mai scurt timp o… nouă licitație, dar pe baze mult mai solide, astfel încât să încheiem saga acestui tronson măcar după 20 de ani de chin!”, solicită Asociația Pro Infrastructură, într-un comunicat pe pagina de Facebook. (FOTO CREDIT: Asociația Pro Infrastructură / Facebook.com)

Articole recente

Liga 2, etapa 15: Șase meciuri sâmbătă, cu capul de afiș Poli Iași – Dinamo. Duminică alte două meciuri, luni ultima partidă

Sezonul regular al Ligii 2, a ajuns la etapa cu numărul 15, penultima din calendarul competiţional programată în anul 2022.

Medalie de aur pentru Andrei Irimie (CS Unirea Alba Iulia) la Campionatul Mondial de Powerlifting – Seniori, desfășurat în Viborg. Cea mai mare performanță...

Sportivul Andrei Irimie de la CS Unirea Alba Iulia a obținut medalia de aur la Campionatul Mondial de Powerlifting – Seniori. Aceasta este cea mai mare performanță din istoria sportului din județul Alba.

Teatrul Maghiar transformă un fost cinematograf din Timişoara şi grădina de vară aferentă într-un spaţiu cultural

Fostul Cinematograf Arta, din Iosefin, precum şi grădina de vară a acestuia au fost transferate Teatrului Maghiar pentru a fi reabilitate.

BMW își dublează la 2 miliarde de euro investiția de la uzina din Debrecen

Se vor crea alte 500 de locuri de muncă, pe lângă cele 1000 planificate iniţial, noua fabrică fiind un punct de inters chiar și pentru lucrători veniți din România.

Mai multe articole de același fel

Proiectul restaurării Casei Darvas – La Roche din Oradea, premiat la Gala „România modernizată cu fonduri europene”

Casa Darvas-La Roche, construită între anii 1909 şi 1912 de către fraţii László şi József Vágó, şi-a redeschis porţile în august 2020, după un amplu proiect de restaurare, cu fonduri europene, menit să îi redea frumuseţea şi gloria de altădată.