Zeci de bănci de pe spaţiul public din municipiul Gheorgheni au fost strânse de angajaţii Primăriei şi au fost depozitate la sediul societăţii de gospodărie din oraş, pentru a-i determina pe oameni să stea în casă şi să nu mai iasă la plimbare.

Primarul municipiului Gheorgheni, Nagy Zoltan, a declarat sâmbătă, pentru agenția națională de presă, Agerpres, că o parte dintre bănci au fost adunate de pe spaţiul public, iar cele care erau prinse în beton au fost delimitate cu cordoane de izolare şi pe ele au fost lipite afişe prin care li se spunea oamenilor că este interzis să se aşeze.

“A fost nevoie să facem acest lucru pentru că, din nefericire, având în vedere că nu se simte prezenţa virusului încă în judeţ, oamenii nu luau în serios problema. Şi acum am luat decizia să fie luate fiecare bancă din spaţiul public şi să le depozită, la sediul gospodăriei municipale, iar pe cele care erau prinse în beton le-am delimitat cu cordoane”, a declarat primarul Nagy Zoltan.

Tot la Gheorgheni, voluntari din oraş au scris mesaje de atenţionare pe trotuarele din zonele frecventate, folosind şabloane speciale. Oamenii sunt atenţionaţi să stea acasă, pentru că în acest fel contribuie la limitarea răspândirii noului coronavirus.

De asemenea, de trei ori pe zi, maşina Poliţiei Locale merge prin oraş, iar cu ajutorul unui megafon se transmit mesaje de atenţionare în legătură cu pandemia de COVID-19.

“Măsurile acestea încep să aibă efect, acum realizează lumea că chiar se întâmplă ceva şi e mai bine să stea acasă. Cel mai mare efect l-a avut maşina Poliţiei Locale, care merge cu megafonul şi atenţionează oamenii”, a mai spus primarul Nagy Zoltan.

În Harghita nu a fost confirmat, deocamdată, niciun caz de infecţie cu noul coronavirus.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania