„Mă alătur oamenilor cu suflet și mă ofer voluntar oricărei instituții a statului pentru a ajuta în combaterea virusului”, spune un devean. „Să le arătăm băimărenilor aflați în situații delicate că nu sunt singuri”, anunță maramureșenii. “Permiteți-ne să vă ajutăm și protejăm”, zic brașovenii. „Bună, am patru seturi de mănuși marimea M”, scrie o clujeancă. „Vă rog, dacă identificați cazuri în comunitate care au nevoie de ajutor, dați un semn aici!”, este mesajul din Alba. Transilvania este solidară. Împreună. Együtt. Zusammen. Oameni simpli care nu știu dacă peste o lună vor mai avea un loc de muncă, antreprenori care nu știu dacă peste o lună vor mai avea o afacere, vor mai avea angajați. În aceste momente pe care nimeni nu-și închipuia că le va trăi, ei au puterea să se gândească la ceilalți. Loviți în propriul destin, se gândesc la soarta celorlalți. Ce oameni frumoși!

În vârtejul unei epidemii care ne-a schimbat viața, există acești oameni care-și ajută semenii, ajută comunitatea, susțin spitalele, medicii, asistentele, paramedicii, jandarmii, polițiștii, pun umărul să trecem cât mai repede cu bine de acestă pandemie. Sunt oameni obișnuiți, antreprenori și companii care ajută cu munca și cu timpul lor, cu spații, restaurante, hoteluri, pensiuni, prin donații, efortul celor deja implicați în lupta cu epidemia. Sunt oameni pentru care, atunci când boala va fi învinsă, statul va trebui să arate că este pe măsura lor.

Pentru ei și pentru a promova dăruirea, voluntariatul și implicarea lor civică în momentul în care avem atât de mare nevoie de aceste valori, Știrile Transilvaniei spune povestea „Transilvaniei Solidare”. O campanie dedicată celor care aduc speranță în vremuri de teamă, ajutor acolo unde este nevoie și încredere că, atâta vreme cât oamenii nu-și uită semenii, putem trece peste orice încercare. Sunt poveștile celor care ne arată că suntem împreună și când suntem izolați, care ne reamintesc marile valori umane, care ne împărtășesc bunătatea și caritatea. „Transilvania Solidară” este despre încercările care pot trezi ce-i mai bun în sufletul oamenilor. „Transilvania Solidară” va rămâne o mărturie despre speranță și viață în vremea epidemiei. Împreună. Együtt. Zusammen. Pentru oamenii care se alătură oamenilor cu suflet și se oferă voluntari atunci solidaritatea este bunul nostru cel mai de preț.

Juliana Ballroom din Brad. Cazare gratuită pentru cei din prima linie a luptei cu coronavirusul

Iuliana Dudaș este manager la Juliana Ballroom din Brad, o destinație cunoscută în zonă care are săli de evenimente, hotel, restaurant, iar în sezonul estival, ștrand și terasă. Orice afacere privată este o provocare în zona Bradului, o zonă a județului cu probleme economice. Epidemia de coronavirus a fost o lovitură și pentru oamenii de afaceri de aici.

Juliana Ballroom, Brad, județul Hunedoara

De la primele informații privind cazurile de coronavirus, Iuliana Dudaș s-a gândit cum se poate implica pentru a ajuta cu ceva. Fiind organizator de evenimente resimte măsurile care afectează firmele de profil, dar înțelege utilitatea lor. Suspendarea activității a fost văzută de Iuliana Dudaș ca o oportunitate de a folosi spațiile de cazare și sălile de evenimente pentru binele public. Iuliana Dudaș a anunțat, pe Facebook, că oferă gratuit cazare la pensiunea sa pentru cadrele medicale, angajații ISU, ai Poliției, Jandarmeriei etc., care au intrat în contact cu suspecți sau confirmați cu coronavirus, pentru a nu-și expune familia la pericolul îmbolnăvirii. Toți cei care își riscă sănătatea fiind la datorie în lupta cu epidemia de coronavirus găsesc găzduire GRATUIT la Juliana Ballroom dacă vor avea nevoie.

„Noi am mers încă de la bun început pe prevenție. Când încă nu era niciun caz la noi. Inclusiv am luat inițiativa de a-i suna pe alți antreprenori locali din breasla noastră și din alte domenii și i-am rugat: “Haideți să facem un sacrificiu de două săptămâni, să blocăm activitatea”. Dacă localurile s-ar fi blocat acum o săptămână, acum zece zile, eu cred că lucrurile erau mai bune. Așa cred”, a spus pentru Știrile Transilvaniei Iuliana Dudaș.

Managerul Juliana Ballroom face apel la simțul civic al oamenilor și îi roagă, dacă au cunoștință de persoane care sunt în prima linie a luptei cu epidemia (cadre medicale, paramedici, angajați ai MAI etc.) și au nevoie să fie izolate de familia lor, să apeleze cu încredere. Juliana Ballroom le oferă GRATUIT cazare într-o pensiune în care se se respectă toate măsurile de dezinfecție și curățenie necesare pentru prevenirea infectării cu coronavirus. Persoanele pentru care inițiativa Iulianei Dudaș este un sprijin binevenit în această perioadă grea pot suna la numărul de telefon 0740.222461.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.