Un pastor penticostal din localitatea timişeană Bethausen a fost amendat astăzi de către polițiști, după ce a organizat o adunare religioasă la care au participat aproximativ 40 de persoane, încălcând astfel prevederile Ordonanţei Militare instituite pe fondul măsurilor de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

Organizatorul slujbei, un bărbat de 39 de ani, a fost amendat cu suma de 300 de lei, iar celor prezenți li s-a cerut să părăsească de îndată incinta bisericii.

“Poliţiştii de pe raza Secţiei 10 Poliţie Rurală Făget s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că la biserica din localitatea Bethausen se desfăşoară o slujbă religioasă la care participă aproximativ 40 de persoane. Din verificările efectuate s-a constatat că organizatorul slujbei este un bărbat în vârstă de 39 de ani. Având în vedere aceste aspecte, persoanelor prezente li s-a pus în vedere obligaţia de a respecta prevederile Ordonanţei Militare nr. 1/2020 cu privire la adunările publice şi li s-a solicitat să părăsească de îndată incinta bisericii. De asemenea, s-a procedat la sancţionarea contravenţională a organizatorului”, a transmis Poliţia Timiş.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania