Străzile din Cugir, sunt stropite cu o soluție dezinfectantă pe bază de clor, ca nouă măsură de prevenție contra Coronavirsului. Decizia administrației locale vine pentru a proteja în plus populația. Acțiunea a fost efectuată de către Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Cugir și a vizat străzile principale, dar și cele secundare, parcurile și locurile de joacă. Procesul de dezinfecție va continua și în perioada următoare.

Autoritățile din Cugir fac apel la cetățenii orașului să coopereze, să fie responsabili, respectând indicaţiile specialiştilor pentru a preveni o eventuală îmbolnăvire. Reprezentanții administrației locale fac apel la cetățeni să își limiteze ieșirile în oraș, să se deplaseze doar pentru cele necesare și pentru rezolvarea problemelor care nu pot fi amânate, sau evitarea pe cât posibil a locurilor aglomerate.

Ca măsură de prevenire a răspândirii COVID-19, prin ordonanță militară, li se interzice persoanelor izolate la domiciliu, carantinate sau internate, să iasă din locația în care acestea au fost plasate, fără aprobarea autorităților competente. Măsura se aplică pe toată durata stării de urgență, începând din 18 martie.

Nerespectarea ordonanței intră sub incidența Codului Penal, care a fost modificat pentru introducerea unor noi pedepse privind infracțiunea zădărnicirii combaterii bolilor.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania