Ministrul Lucrărilor publice, Dezvoltării şi Administraţiei, Ion Ștefan, anunţă pe pagina sa de Facebook că PFA-urile şi Întreprinderile individuale care şi-au întrerupt activitatea vor beneficia de o indemnizaţie fixă la nivelul unui salariu minim brut pe perioada stării de urgenţă.

”Guvernul vine în sprijinul românilor afectați de criza economică provocată de Coronavirus. În aceste vremuri grele pentru economia românească, trebuie să acordăm un ajutor pentru întreprinzători, pentru comercianți, pentru cetățenii care desfășoară o activitate economică ca PFA sau II (Întreprindere individuală). După discuții în cadrul Guvernului și consultări cu reprezentanți din sectorul economic, am hotărât acordarea unui sprijin pentru acele categorii de profesioniști, care își fac meseria prin PFA sau II, fie că vorbim de taximetriști, meseriași, contabili ori lucrători în saloane de înfrumusețare, ca să enumăr doar o parte.Astfel, prin OUG 30/2020, la art. XV, am cuprins prevederea potrivit căreia posesorii de Întreprinderi Individuale sau PFA-uri beneficiază din bugetul general consolidat de o indemnizație egală cu salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată stabilit pentru anul 2020.
Potrivit Codului Civil, sunt considerați profesioniști toți cei care exploatează o întreprindere și aici sunt incluse categoriile de comercianți, întreprinzători, operatori economici precum și orice alte persoane autorizate să desfășoare activități economice sau profesionale.” a scris Ion Ștefan pe pagina de socializare.

Potrivit acestuia, Guvernul va continua consultările cu cei afectaţi economic de epidemia cu coronavirus pentru toate categoriile întreprinderi şi activităţi profesionale (întreprinderi mari, activităţi culturale, sportive, ONG-uri) care şi-au întrerupt activitatea parţial sau integral ca urmare a măsurilor impuse de starea de urgenţă.

Ordonanţa de urgenţă nr. 30/2020 pentru modificarea şi completarea unor acte normative, precum şi pentru stabilirea unor măsuri în domeniul protecţiei sociale în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2 a intrat în vigoare în 21 martie.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.