Astăzi a fost semnat contractul de finanțare pentru un proiect transfrontalier România-Ungaria, care prevede achiziția de către OTL a 7 autobuze (6 autobuze Euro 6 și 1 autobuz hibrid). Acestea urmează să fie livrate de compania Mercedes și puse în circulație în cursul lunii mai 2020. Orașul partener, Debrecen, va achiziționa 4 autobuze.

În plus, prin același proiect se va moderniza sistemul automat de localizare a vehiculelor și vor fi achiziționate 55 de panouri de informare în timp real care vor fi montate în stațiile de transport public. Totodată, se va dezvolta o aplicație pentru telefoanele mobile care să permită planificarea călătoriilor în timp real la nivelul sistemelor de transport public din Oradea și Debrecen.

Proiectul TRANSBORDER este implementat în perioada 2019-2021 de S.C. Oradea Transport Local S.A., în parteneriat cu A.D.I. Transregio și Compania de Transport Public din Debrecen (DKV) în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră INTERREG VA România-Ungaria 2014-2020 și vizează îmbunătățirea/dezvoltarea a cel puțin 15 servicii de transport public la nivelul acestei zone de frontieră.

Prinicipalele rezultate estimate a fi atinse prin acest proiect constau în realizarea unui Studiu de Flux de călători, a unei anchete Origine-Destinație, a unui Plan de Dezvoltare a rețelei de transport public local în Municipiul Oradea, achiziția a 11 autobuze noi (7 la Oradea și 4 la Debrecen), modernizarea sistemului automat de localizare vehicule și informare călători, achiziția a 55 de panouri de informare în timp real care vor fi instalate în stațiile de transport public, dezvoltarea unei aplicații mobile care să permită planificarea călătoriilor în timp real la nivelul sistemului de transport public din Oradea și Debrecen, organizarea campaniei “Săptămâna Europeană a Mobilității” atât în Oradea, cât și în Debrecen.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania