Utilajele de deszăpezire au intervenit luni dimineață pentru a asigura desfășurarea traficului rutier în bune condiții  pe drumurile județene din județul Hunedoara.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

„În această dimineață, încă de la ora 4.00, s-a acționat cu materiale anti-derapante pe drumurile din zonele Valea Jiului, Hațeg, Orăștie, Hunedoara, Brad și Deva-Păuliș, pentru a asigura condiții sigure pentru traficul rutier. Echipele de intervenție rămân mobilizate pentru că ne așteaptă încă două zile de cod portocaliu care va afecta îndeosebi zona Văii Jiului”, a declarat administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram.

Meteorologii au anunțat că, în intervalul 23 martie, ora 02:00 – 25 martie, ora 10:00, județul Hunedoara se va afla sub Cod galben de intensificări ale vântului, ninsori moderate cantitativ, viscol la munte.

În zona Carpaților Orientali și a Munților Apuseni, precum și în sudul Transilvaniei, temporar va ninge, moderat cantitativ (10 – 20 l/mp) și se va depune strat de zăpadă, pe alocuri consistent. Vântul va prezenta intensificări cu viteze de 50 – 60 km/h, iar în zona montană înaltă rafalele vor depăși 70 – 90 km/h, viscolind ninsoarea.

În același interval, sudul județului se va afla sub avertizare meteo de tip COD PORTOCALIU, fenomenele vizate fiind: ninsori abundente, strat de zăpadă consistent, viscol.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania