Mircea Toderaș este un maestru în arta gastronomică. A fost multiplu premiat la Campionatul Internațional de Pizza și Paste de la Sibiu. Este un „chef” cunoscut în Deva, la fel și pizzeria lui.

Nu pomenim numele afacerii, la rugămintea lui Mircea Toderaș, care vrea ca o acțiune pe care o face în nume personal, în sprijinul semenilor, să rămână doar așa. El oferă gratis 15 pizza, în fiecare săptămână, personalului medical de la Spitalul Județean de Urgență din Deva.

Mircea Toderaș a povestit pentru Știrile Transilvaniei că livrarea se face în cele mai stricte condiții de siguranță, în acord cu conducerea Spitalului din Deva. „Mergem înainte indiferent ce va fi. Este important să fim uniți. Să lăsăm deoparte orice dispută, inclusiv între antreprenori. Nu există concurență. Este vorba de oameni și atât”, spune Mircea Toderaș.

Mircea Toderaș a fost recompensat la ediția de anul trecut a competiției International Pizza & Pasta Championship, desfășurată la Sibiu, cu Cupa de aur și două medalii de aur, două de argint și una de bronz. El a creat, pe parcursul celor două zile ale concursului, adevărate delicii culinare pe care le-a prezentat în fața unui juriu extrem de atent și pretențios. La ediția din 2018 a Campionatului Internațional de Pizza și Paste de la Sibiu, Mircea Toderaș a reușit să impresioneze juriul cu o pizza făcută cu aur.

Mircea Toderaș a avut de-a lungul anilor colaborări cu mulți bucătari renumiți, printre care Chef Cosmin Toma, bucătarul Cetății de la Alba –Iulia, sau Cristian Voicu, câștigătorul sezonului al doilea al show-ului “Chefi la cuțite”.

Despre campania „TRANSILVANIE SOLIDARĂ”

„Mă alătur oamenilor cu suflet și mă ofer voluntar oricărei instituții a statului pentru a ajuta în combaterea virusului”, spune un devean. „Să le arătăm băimărenilor aflați în situații delicate că nu sunt singuri”, anunță maramureșenii. “Permiteți-ne să vă ajutăm și protejăm”, zic brașovenii. „Bună, am patru seturi de mănuși marimea M”, scrie o clujeancă. „Vă rog, dacă identificați cazuri în comunitate care au nevoie de ajutor, dați un semn aici!”, este mesajul din Alba. Transilvania este solidară. Împreună. Együtt. Zusammen. Oameni simpli care nu știu dacă peste o lună vor mai avea un loc de muncă, antreprenori care nu știu dacă peste o lună vor mai avea o afacere, vor mai avea angajați. În aceste momente pe care nimeni nu-și închipuia că le va trăi, ei au puterea să se gândească la ceilalți. Loviți în propriul destin, se gândesc la soarta celorlalți. Ce oameni frumoși!

În vârtejul unei epidemii care ne-a schimbat viața, există acești oameni care-și ajută semenii, ajută comunitatea, susțin spitalele, medicii, asistentele, paramedicii, jandarmii, polițiștii, pun umărul să trecem cât mai repede cu bine de acestă pandemie. Sunt oameni obișnuiți, antreprenori și companii care ajută cu munca și cu timpul lor, cu spații, restaurante, hoteluri, pensiuni, prin donații, efortul celor deja implicați în lupta cu epidemia. Sunt oameni pentru care, atunci când boala va fi învinsă, statul va trebui să arate că este pe măsura lor.

Pentru ei și pentru a promova dăruirea, voluntariatul și implicarea lor civică în momentul în care avem atât de mare nevoie de aceste valori, Știrile Transilvaniei spune povestea „Transilvaniei Solidare”. O campanie dedicată celor care aduc speranță în vremuri de teamă, ajutor acolo unde este nevoie și încredere că, atâta vreme cât oamenii nu-și uită semenii, putem trece peste orice încercare. Sunt poveștile celor care ne arată că suntem împreună și când suntem izolați, care ne reamintesc marile valori umane, care ne împărtășesc bunătatea și caritatea. „Transilvania Solidară” este despre încercările care pot trezi ce-i mai bun în sufletul oamenilor. „Transilvania Solidară” va rămâne o mărturie despre speranță și viață în vremea epidemiei. Împreună. Együtt. Zusammen. Pentru oamenii care se alătură oamenilor cu suflet și se oferă voluntari atunci solidaritatea este bunul nostru cel mai de preț.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.