fbpx
15.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI BISTRIȚA NĂSĂUDFinanțare europeană de 240 de milioane de euro, în județul Bistrița-Năsăud, pentru...

Finanțare europeană de 240 de milioane de euro, în județul Bistrița-Năsăud, pentru dezvoltarea infrastructurii de apă-canal

Publicat în

spot_img
spot_img

Preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, a anunţat marţi că a semnat la Bucureşti, în prezenţa ministrului Fondurilor Europene, Ioan Marcel Boloş, contractul de finanţare a Master Planului nr. 2 de apă şi canalizare, în valoare de aproximativ 240 milioane de euro.

Lucrările de dezvoltare a infrastructurii de apă-canal vor avea loc în municipiul Bistriţa, oraşele Năsăud, Beclean şi Sângeorz-Băi şi în 41 de comune.

„Vestea bună este că toate cele patru oraşe ale judeţului nostru şi 41 comune vor avea parte de dezvoltarea infrastructurii de apă şi apă uzată, prin semnarea de azi, la Ministerul Fondurilor Europene, cu domnul ministru Ioan Marcel Boloş, a contractului de finanţare a Master Planului de apă şi canalizare 2. O investiţie majoră, la finalul căreia 90% din populaţia judeţului Bistriţa-Năsăud va fi conectată la reţelele de apă şi 70% la reţelele de canalizare”, a scris Radu Moldovan pe Facebook.

Proiectul, în valoare de circa 240 milioane de euro, este finanţat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare.

Banii europeni vor fi folosiţi pentru realizarea a peste 600 de kilometri de reţea de apă potabilă nouă, reabilitarea altor circa 45 kilometri de reţea de apă potabilă, opt staţii de tratare a apei, 41 de rezervoare de înmagazinare, 79 staţii de pompare a apei, 11 surse de apă, 198,4 kilometri de reţea de canalizare nouă şi 14,63 kilometri de reţea de canalizare reabilitată, 110 staţii de pompare a apelor uzate, trei staţii de epurare pentru ape uzate şi o instalaţie de uscare şi valorificare a nămolului. 

Redactia

Articole recente

CLICK PE VIAȚĂ | Tânăra artistă Luana Toader, despre planurile de viitor și parcursul profesional

Invitata podcastului de astăzi are un cumul de îndeletniciri, în curând va fi absolventa...

”Marșul pentru viață” – un eveniment ce vine în sprijinul femeilor însărcinate

Tema ediției din acest an este ”construim împreună pentru viață” și a fost inspirată de situația care a dus la moartea Alexandrei Ivanov, o mamă în vârstă de 25 de ani căreia nu i s-au acordat îngrijirile medicale necesare în urma unui avort spontan.

Dominic Fritz: Am semnat parteneriatul cu IFC, divizia de dezvoltare a Băncii Mondiale pentru un nou spital municipal la Timișoara

Dominic Fritz face primul pas pentru construirea unui spital nou în Timişoara

ADR Centru a lansat proiectul pentru finanțarea infrastructurii și serviciilor educaționale din învățământul primar și secundar obligatoriu

Peste 16 milioane euro sunt alocați pentru finanțarea infrastructurii și serviciilor educaționale

Mai multe articole de același fel