Ironia amară face ca în aceste zile salvarea țării să vină de la minoritatea care a rezistat eroic, tăcut sau zgomotos, în fața asaltului furibund dus împotriva tuturor instituțiilor de către puterea pesedistă. Toți șefii de instituții puși de PSD (dar nu numai, nici PNL nu e nevinovat, din ce în ce mai puțin nevinovat) prin nepotism și aranjamente, toți primarii, toți președinții de consilii județene, toți directorii și președinții de agenții naționale care sunt azi disfuncționale, toți managerii de spitale care seamănă moartea în loc să-i protejeze pe medici și pe bolnavi, toți șefii și șefuleții care au ajuns în posturi pentru a prăda bugetul țării, toți propagandiștii din televiziunile de partid – toți aceștia sunt cei mai importanți transmițători ai virusului azi. Și la figurat, dar și la propriu tot mai mult.

Oamenii aceștia, zeci și sute de mii, nu au avut niciodată nici cel mai mic reflex al serviciului și interesului public. Bugetul de rezervă al țării e la zero, bugetele spitalelor și primăriilor sunt sufocate de salariile șefilor, stocurile de material medical au fost prădate și ele, iar grija lor principală este să cumpere instalații luminoase de Paști sau să schimbe a șaptea oară bordurile peste borduri. Mor oameni în jurul lor, la propriu, dar gândul lor este la ce le pică lor din asta și cum să obțină un avantaj electoral în timp de criză. Pe ei îi chinuie imaginea lor, nu oameni săraci și suferinzi.

Azi suntem în situația în care corupția ucide la propriu. În care minciuna ucide la propriu. În care incompetența ucide la propriu. Iar puterea care a pus peste tot oameni corupți, mincinoși și incompetenți este literalmente o putere ucigașă. După ce ne vom număra și ne vom jeli morții, va trebui să-i târâm pe toți acești hoți și ticăloși în tribunale, să-i dăm pe mâna procurorilor și judecătorilor ca să plătească pentru crimele comise. Iar noi, dacă ne mai rămâne minte și responsabilitate, să reclădim totul, cu orice preț, pe baze noi și curate. Orice corupt în instituțiile publice este sursă de infecție. Orice incompetent în post de decizie e potențial criminal.

Acestea nu mai sunt metafore. Azi, toate compromisurile, toate complicitățile, toate fricile și tăcerile se răzbună pe viețile oamenilor de rând. Cantitatea de suferință provocată de această mafie națională este încă imposibil de măsurat. Iar împotriva ei au rămas doar aceiași care nu au beneficiat niciodată de privilegiile oferite de un sistem mafiot și corupt.

Să strângem rândurile azi, dar să nu ne pierdem furia pentru când va veni vremea dreptății.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.

2 COMENTARII

  1. Ciprian Milahi, metafizic de acord: “Să strângem rândurile azi, dar să nu ne pierdem furia pentru când va veni vremea dreptății.”. Dar reliatea i-si rade-n san de noi…

Comentează și tu acest articol

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.