Comunitatea din Sibiu s-a mobilizat în perioada epidemiei de coronavirus și a pornit campania „Un spital, o comunitate”, organizată pentru strângerea de donații către Spitalul Județean din Sibiu.

Oameni simpli, ONG-uri, companii și firme din Sibiu au donat pentru achiziționarea de aparatură și echipamente medicale necesare în eforturile celui mai important spital din județ de diagnosticare și tratare a infecțiilor cu COVID-19.

Aproape 260.000 de lei s-au strâns până în prezent doar de la donatori individuali, la care se adaugă contribuții generoase ale firmelor din Sibiu.

Campania este derulată de Fundația Comunitară Sibiu. „Pandemia COVID-19 ne provoacă din nou capacitatea de reacție colectivă. În astfel de momente dificile, ne unim din nou pentru a-i ajuta pe cei mai vulnerabili dintre noi. Cele două domenii esențiale în lupta cu virusul sunt testarea și terapia intensivă. Prin donații și sponsorizări, sprijinim Spitalul Județean Sibiu pentru achiziția echipamentelor absolut necesare pentru această perioadă. În umbra virusului umanitatea reîncepe să trăiască”, este mesajul campaniei. Puteți afla mai multe informații despre această acțiune pe pagina de Facebook a fundației și AICI.

Donatori

Compania SmartBill și angajații ei. 170.000 de lei. Radu Hasan, CEO SmartBill: “Am decis sa donam 10k euro de pe firma si sa propunem colegilor din Sibiu sa ne donam un procent din salariul pe luna asta (plus taxele aferente). Eu si Ioana am decis sa donam 100%. Rezultatul a fost peste asteptari si sunt al naibii de mandru de echipa pe care o avem. Absolut toti au decis sa doneze procente semnificative, desi decizia si suma erau private, era usor sa refuzi. In total am strans si vom dona 35.000 euro !!!”

Hekler. 15.000 de lei.

Continental Sibiu. 96484 de lei. Oswald Kolb, Director General al Continental Sibiu: „Facem parte din această comunitate de peste 15 ani, suntem cel mai mare angajator din Sibiu și este datoria noastră să ne implicăm atunci când comunitatea are nevoie de noi. Suntem un oraș pentru oraș, așadar, am decis să ne alăturam campaniei printr-o donație și să încurajăm angajații să contribuie, în măsura posibilităților. De asemenea, invităm toate celelate companii din regiune, fie parteneri, fie competitiori, să se alăture. Orice ajutor va fi extrem de valoros în perioada care urmează!”

CBS. 25.000 de lei. “Suntem chemați să fim uniți, cu atât mai mult în vremuri mai puțin favorabile. Nu știm cum va arăta economia pentru noi, dar în prezent suntem chemați la implicare. Împreună suntem mai puternici!”

Parkitrans. 7000 de lei.

Zacaria. 14.500 de lei. „Sibiul demonstrează din nou că puterea sa, mai mult sau mai puțin secretă, stă în oameni, în dorința și puterea lor de a face BINE și de a face lucrurile MAI BINE. Suntem mândri că facem parte din această comunitate, unde ne simțim mai uniți, mai curajoși, mai optimiști și mai buni. Astfel, am decis să donăm 14.500 lei campaniei de strângere de fonduri pentru Spitalul Județean Sibiu, pentru achiziționarea testelor de diagnosticare COVID 19 și a echipamentelor necesare în terapia intensivă.”

BeautyLink. 20.000 de lei.

Ansamblul Agora Cisnădioara. 52.000 de lei. “Ansamblul Agora Cisnădioara se alătură inițiativei Fundația Comunitară Sibiu, Un Spital – O Comunitate și donează suma de 50000 de lei pentru dotarea Spitalului Județean Sibiu cu cele necesare pentru a face față cu bine perioadei care va urma, în contextul epidemiei de COVID-19. Suntem impresionați de mobilizarea de care comunitatea din Sibiu dă dovadă și vă încurajăm să vă alăturați acestui demers care arată, încă o dată, că binele și frumosul apar întotdeauna atunci când e cel mai mare nevoie de ele. Să fim uniți!”

Asociatia “Vatra Satului-Sacadate”. „După cum vedem cu toții, trăim perioada cea mai complicată a existenței noastre de până acum… Iar în astfel de situații trebuie să fim solidari și să ajutăm cum și cu ce putem, fiecare! Orice ajutor, cât de mic, se adună și, în final, contează! Noi suntem o asociație mică. Ne-am străduit să strângem leu pe leu pentru fiecare proiect al comunității noastre. Acum, e vorba tot de comunitate, dar la altă scară, una lărgită! Am decis să ne “rupem” din fondurile strânse pentru terenul de sport la care muncim și să donăm pentru SANATATE! A noastră, a tuturor! Banii vor merge pentru achiziția de aparatură medicală de necesitate IMEDIATĂ a Spitalului Județean Sibiu, printr-un proiect inițiat de Fundația Comunitară Sibiu! Vă invităm pe toți să susțineți acest proiect atât de necesar și nu uitați: SĂNĂTATEA este prioritatea zero! Să ne auzim cu bine!”.

IT Perspectives. 170.693 de lei. Compania sibiană IT Perspectives a sponsorizat achiziția de consumabile și echipament medical.

Măști cu filtru la standard FFP3 – 2000 buc, 37.770 lei

Mănuși latex nepudrate (100 cutii – 3.600 lei)

Combinezoane polipropilenă (150 buc – 1.800 lei)

Ochelari protecție policarbonat (300 buc – 4.800 lei)

Acoperitori pantofi (10.000 buc – 10.000 lei)

Hexid 1 L (50 buc – 6.000 lei)

Lampă bactericidă ambientală (1 buc – 6.000 lei )

Ventilator SV 300 MINDRAY (79.500 lei)

Marquardt Sibiu. 50.000 de lei. Mourad Halilou, General Manager Marquardt Sibiu: “Pentru a veni în ajutorul comunității sibiene în această situație de criză provocată de pandemia Covid-19, am făcut mai multe donații pentru dotarea Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu. Prin intermediul campaniei “Un spital + O comunitate” am donat 50.000 lei, iar alți 58.000 lei i-am donat direct Spitalului. Stă în puterea noastră să sprijinim comunitatea în aceste momente și îi îndemnăm pe toți cei care au posibilitatea să contribuie. Mai ales îi îndemnăm pe toți să respecte prevederile sanitare pentru limitarea efectelor pandemiei.”

Simpa. 50.000 de lei.

Visma. 48.400 de lei. “Visma a sprijinit dintotdeauna comunitatea din care face parte, venind în întâmpinarea nevoilor ei. Sperăm ca suma donata de noi sa fie un ajutor pentru Spitalul Județean din Sibiu în lupta împotriva Covid-19. Apreciem eforturile tuturor celor care donează si ii incurajam pe toți cei care pot, sa o faca.” – Daniel Reisenauer

Polycontact Hermannstadt. 10.000 de lei. „Surse de suport si optimism in aceste momente le reprezinta umanitatea si solidaritatea. Colegii din Polycontact sunt optimisti si increzatori, de aceea consideram ca fiecare gest umanitar conteaza, astfel am sprijinit si noi Spitalul Judetean Sibiu cu suma de 10.000 RON, pentru achizitionarea celor necesare. Sa fim puternici, sa fim uniti si impreuna vom birui coronavirusul!”

GAMA – Camasi si Cravate. 15.000 de lei. “Chiar dacă și compania noastră trece prin momente foarte grele în aceste zile, încercăm să ne implicăm, atât cât putem, în nevoile comunității noastre, asa cum am făcut-o și până acum. Am ales să donăm către Spitalul Județean suma de 15.000 de lei, deoarece avem convingerea că înainte de toate, pentru a putea depăși aceasta criză, trebuie să fim sănătoși și capabili să o luam de la capăt când va trece valul. Sprijinind spitalele, sprijinim de fapt sănătatea, sănătatea noastră!!!” – Alexandru Bârsan, administrator.

Despre campania „Transilvania solidară”

„Mă alătur oamenilor cu suflet și mă ofer voluntar oricărei instituții a statului pentru a ajuta în combaterea virusului”, spune un devean. „Să le arătăm băimărenilor aflați în situații delicate că nu sunt singuri”, anunță maramureșenii. “Permiteți-ne să vă ajutăm și protejăm”, zic brașovenii. „Bună, am patru seturi de mănuși marimea M”, scrie o clujeancă. „Vă rog, dacă identificați cazuri în comunitate care au nevoie de ajutor, dați un semn aici!”, este mesajul din Alba. Transilvania este solidară. Împreună. Együtt. Zusammen. Oameni simpli care nu știu dacă peste o lună vor mai avea un loc de muncă, antreprenori care nu știu dacă peste o lună vor mai avea o afacere, vor mai avea angajați. În aceste momente pe care nimeni nu-și închipuia că le va trăi, ei au puterea să se gândească la ceilalți. Loviți în propriul destin, se gândesc la soarta celorlalți. Ce oameni frumoși!

În vârtejul unei epidemii care ne-a schimbat viața, există acești oameni care-și ajută semenii, ajută comunitatea, susțin spitalele, medicii, asistentele, paramedicii, jandarmii, polițiștii, pun umărul să trecem cât mai repede cu bine de acestă pandemie. Sunt oameni obișnuiți, antreprenori și companii care ajută cu munca și cu timpul lor, cu spații, restaurante, hoteluri, pensiuni, prin donații, efortul celor deja implicați în lupta cu epidemia. Sunt oameni pentru care, atunci când boala va fi învinsă, statul va trebui să arate că este pe măsura lor. Pentru ei și pentru a promova dăruirea, voluntariatul și implicarea lor civică în momentul în care avem atât de mare nevoie de aceste valori, Știrile Transilvaniei spune povestea „Transilvaniei Solidare”. O campanie dedicată celor care aduc speranță în vremuri de teamă, ajutor acolo unde este nevoie și încredere că, atâta vreme cât oamenii nu-și uită semenii, putem trece peste orice încercare. Sunt poveștile celor care ne arată că suntem împreună și când suntem izolați, care ne reamintesc marile valori umane, care ne împărtășesc bunătatea și caritatea. „Transilvania Solidară” este despre încercările care pot trezi ce-i mai bun în sufletul oamenilor. „Transilvania Solidară” va rămâne o mărturie despre speranță și viață în vremea epidemiei. Împreună. Együtt. Zusammen. Pentru oamenii care se alătură oamenilor cu suflet și se oferă voluntari atunci solidaritatea este bunul nostru cel mai de preț.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.