La inițiativa primarului Cătălin Cherecheș, Consiliul Local Baia Mare a decis ieri, în sedința de îndată, amânarea plății contravalorii serviciilor de apă si canalizare pentru o perioadă de 4 luni. Sumele aferente celor patru luni vor fi eșalonate la plată pe o perioadă de 12 luni. Măsura este menită să susțină și să protejeze băimărenii în criza generată de creșterea numărului de îmbolnăviri cu Coronavirus.

”Am solicitat Consiliului Local mandatarea mea în calitate de primar al municipiului Baia Mare și președinte al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Maramureș – cea care asigură furnizarea serviciilor de apă și canalizare pentru cetățenii din întreg județul – pentru convocarea Adunării Generale a acestei entități, în cadrul căreia voi propune și vota pentru Municipiul Baia Mare și pentru băimăreni, ca în lunile martie, aprilie, mai și iunie să se suspende facturarea către cetățeni a serviciilor de apă și canalizare, urmând ca sumele aferente celor patru luni să fie eșalonate la plată pe o perioadă de 12 luni”, a declarat Cătălin Cherecheș.

Primarul municipiului Baia Mare a declarat, de asemenea, că în ceea ce privește prețurile pentru serviciile de apă și canalizare va propune în ședința de Consiliul Local din 30 martie, modificarea hotărârii de acordare a facilităților pentru cei cu venituri mici astfel încât screască numărul celor care beneficiază de reducere la apă și canalizare.

” Va crește la aproape dublu plafonul veniturilor la care ne raportăm atunci când aprobăm aceste reduceri, care vor fi acordate în cazul celor cu venituri foarte mici, de la 90% până la 50% pentru cei cu venituri ușor mai mari.”, a spus Cherecheș.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.

Comentează și tu acest articol

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.