fbpx
12.6 C
Cluj-Napoca
AcasăEDUCAȚIENarada și Ministerul Educației lansează inițiativa „Reacție pentru educație”, o platformă digitală...

Narada și Ministerul Educației lansează inițiativa „Reacție pentru educație”, o platformă digitală pentru profesori și elevi

Publicat în

spot_img
spot_img

 Inițiativa „Reacție pentru educație”, susținută de Ministerul Educației și Cercetării și inițiată de Narada, cu sprijinul Cora România, lansează o platformă digitală care ușurează accesul la educația la distanță pentru cel puțin 30.000 de profesori și elevii lor.

Reacție pentru educație este un plan de intervenție, structurat pe două dintre cele mai plauzibile scenarii posibile a evoluției situației privind suspendarea cursurilor în școli.

  • Oferă dotări materiale pentru profesori din opt comunități defavorizate în

ceea ce privește  educația în medii digitale. „Vom reuși astfel  să studiem îndeaproape evoluția, piedicile, dar și realizările lor în predarea la distanță, astfel încât, dacă se adâncește criza, să avem un model studiat, pe care să îl putem împărtăși public și cu restul societății civile și pe care să îl scalăm împreună cu mediul de business”, spune  Andra Munteanu, Narada.

  • Platforma pune la dispoziția cadrelor didactice un formular pentru

exprimarea nevoilor materiale pe care aceștia și elevii lor le au în demersul pe care îl fac acum, către educația la distanță. Necesitățile profesorilor vor fi disponibile într-un „live-feed”, organizat pe fiecare dintre județe. Obiectivul final al acestui instrument este acela de a atrage și a coagula  comunitățile locale, astfel încât să fie acoperite cât mai multe nevoi, într-un timp cât mai scurt. Formularul pentru profesori este deja disponibil aici

  • Lansează platforma online, pe care sunt disponibile spații de lucru

pentru fiecare dintre aplicațiile digitale folosite de profesori în predarea la distanțăAcest spațiu virtual oferă sprijin constant pentru cele peste 30.000 de cadre didactice în familiarizarea cu aplicațiile, platformele și software-urile educaționale disponibile gratuit.

  • Creează un „taskforce” numit NaradiX, care va genera clase digitale,

susținute de oameni de business, personalități din showbiz, profesori și traineri începând de miercuri, 1 aprilie. „Vom livra  astfel conținut educațional interactiv pe toată perioada stării de urgență, cu învățare adaptată secolului XXI către toți elevii care au acces la internet. Pentru copiii de peste 10 ani și pentru adolescenți, această perioadă poate avea un impact major. Așadar misiunea acestui taskforce este să creeze un tip de educație care să îi ajute să tranziteze această perioadă și chiar să facă din ea, un context real de învățare și creștere personală. Dincolo de consecințele negative, crizele au și capacitatea de a crea poduri între lumi. Astăzi, mai mult ca niciodată, influența și impactul businessului în ceea ce privește viitorul educației sunt cruciale. Misiunea Narada continuă și în această perioadă, iar pentru a răspunde cât mai rapid și eficient nevoii de a continua educația de la distanță, am lansat Reacție pentru Educație.  Aplicăm acum toate instrumentele pe care le-am dezvoltat în ultimul an, pentru a ajuta cât mai mult posibil cadrele didactice și elevii”, spune Andra Munteanu despre importanța ajutorării mediului didactic cu toate resursele necesare.

„În contextul actual, mai mult decât oricând, oamenii s-au solidarizat în jurul educației. Inițiativa <<Reacție pentru educație>> vine să contribuie în această perioadă în care, deși despărțiți unii de alții, învățarea trebuie să continue. Îmi doresc ca acest moment să deschidă drumul prin care tehnologia în educație să fie accesibilă tuturor”, a declarat Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării.

Narada este o comunitate formată din antreprenori, manageri, oameni de acțiune al cărei scop este acela de a oferi soluții eficiente și rapide de modernizare a educației.

Redactia

Articole recente

CLICK PE VIAȚĂ | Tânăra artistă Luana Toader, despre planurile de viitor și parcursul profesional

Invitata podcastului de astăzi are un cumul de îndeletniciri, în curând va fi absolventa...

”Marșul pentru viață” – un eveniment ce vine în sprijinul femeilor însărcinate

Tema ediției din acest an este ”construim împreună pentru viață” și a fost inspirată de situația care a dus la moartea Alexandrei Ivanov, o mamă în vârstă de 25 de ani căreia nu i s-au acordat îngrijirile medicale necesare în urma unui avort spontan.

Dominic Fritz: Am semnat parteneriatul cu IFC, divizia de dezvoltare a Băncii Mondiale pentru un nou spital municipal la Timișoara

Dominic Fritz face primul pas pentru construirea unui spital nou în Timişoara

ADR Centru a lansat proiectul pentru finanțarea infrastructurii și serviciilor educaționale din învățământul primar și secundar obligatoriu

Peste 16 milioane euro sunt alocați pentru finanțarea infrastructurii și serviciilor educaționale

Mai multe articole de același fel

Korodi Attila: Miercurea Ciuc devine un centru regional puternic al formării duale

Primarul municipiului Miercurea Ciuc, Korodi Attila, a semnat astăzi, la București, contractul de finanțare în valoare de 121,67 milioane de lei pentru consolidarea învățământului dual și renovarea campusului școlar din Toplița-Ciuc. Valoarea sprijinului extern obținut prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) se apropie de 100 de milioane de lei.

UTCN a inaugurat o nouă clădire în cadrul Extensiei Universitare Alba Iulia

Noua clădire, reprezentând o investiție de aproape 12 milioane de lei, finanțată prin Programul Operațional Regional (POR - Centru), are o suprafață desfășurată de 1,805 mp, și cuprinde 2 amfiteatre, cu o capacitate totală de peste 240 de locuri, o bibliotecă, o sală de lectură, săli de seminar precum și laboratoare de informatică și ingineria fabricației.