Numărul de persoane decedate din Italia care au fost infectate cu coronavirus și se presupune că au murit din această cauză a ajuns astăzi la 6.820, cu 743 mai multe decât acum 24 de ore, informează Departamentul de Protecție Civilă din Italia în conferința de presă de marți.

„Numărul persoanelor actualmente pozitive a crescut cu 3.612. 28.697 dintre persoanele pozitive se află în izolare la domiciliu cu simptome ușoare sau asimptomatice, 3.393 sunt internate la Terapie Intensivă”, a spus Angelo Borrelli, șeful Departamentului de Protecție Civilă, în cadrul conferinței de presă.

Persoanele vindecate este de 8.326, dintre care 894 s-au vindecat în ultimele 24 de ore. Acest număr s-a dublat practic față de ziua precedentă, când s-au înregistrat numai 408 de noi vindecări.

Prim-ministrul italian, Giuseppe Conte, citat de ziarul italian Corriere della Sera, anunță că măsurile impuse de guvernul său pentru a combate epidemia cu noul coronavirus au dat rezultate și se speră ca în următoarele zile să se vadă o încetinire a ritmului de infectări în Italia. Cu toate acestea, restricțiile aplicate în urmă cu 10 zile, care aveau ca termen de scadență 23 martie, au fost prelunite pentru a putea preveni o nouă creștere a numărului de contaminări.

Sindicatele anunță închiderea stațiilor de benzină începând de miercuri, 25 martie

Mai multe sindicate italiene au anunțat că începând cu seara zilei de miercuri, 25 martie, se vor închide stațiile de distribuire de combustibil pe teritoriul Italiei. „Nu mai suntem în măsură să menținem siguranța sănătății angajaților noștri și nici sustenabilitatea economică a serviciului”, au anunțat reprezentanții sindicatelor Faib (Confesercenti), Fegica (Cisl), Figisc / Anisa (Confcommercio), conform ANSA. În consecință, multe dintre stațiile de alimentare cu combustibil vor închide începând de miercuri seară. Mai întâi cele de pe autostrăzi și de pe șoselele de centură ale orașelor,  apoi, treptat, toate celelalte, a specificat sursa citată.

Sindicatele italiene consideră că personalul angajat din stațiile de benzină nu a fost protejat nici într-un fel de guvernul acestei țări:

„Vom fi acuzați și vom primi multe săgeți aruncate din fotolii confortabile”, au adăugat sindicaliștii, „dar nu avem cu adevărat nici voința, nici puterea de a explica și a convinge de motivele care stau la baza deciziei noastre. Într-o țară care caută și găsește adesea calea de a declanșa mecanisme de solidaritate, există o categorie de oameni, peste 100.000 în întreaga Italie, care au asigurat până acum fără niciun sprijin de natură economică și fără echipamente sanitare de protecție adecvate, serviciul public esențial pentru distribuirea energiei și a carburanților pentru transportul de mărfuri și persoane. O sută de mii de angajați care au continuat să își desfășoare activitatea (redusă în medie cu 85%), cu riscul sănătății proprii, rămânând acolo unde au fost întotdeauna și unde fiecare cetățean al acestei țări era obișnuit să-i găsească în fiecare zi, adică în mijlocul drumului. Cu siguranță nu suntem eroi, nici îngeri păzitori, dar suntem persoane cu familii pe care trebuie să le protejăm.”

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania