„O zi foarte importantă pentru OncoGen: avem vaccinul, echivalentul a 1000 de doze”, anunță echipa de cercetători de la Centrul de Terapii Genice şi Celulare în Tratamentul Cancerului OncoGen din Timişoara. ”Ieri am terminat sinteza vaccinului. Azi incepem testele! Important: Acest vaccin este doar pentru testare in laborator (deocamdata)”, se arată într-o postare pe pagina de socializare OncoGen.

Cercetătorii de la Centrul de Terapii Genice şi Celulare în Tratamentul Cancerului OncoGen din Timişoara au anunţat în luna ianuarie a acestui an că au realizat o strategie de vaccinomică personalizată pentru noul coronavirus, rezultatele acestor cercetări fiind puse gratis la dispoziţia producătorilor de vaccinuri interesaţi. Directorul OncoGen, prof. Virgil Păunescu, a explicat la acea vreme că cercetătorii timişoreni au postat public rezultatele cercetării, pentru ca producătorii de vaccinuri care sunt interesaţi să elaboreze un vaccin anti-coronavirus.

Potrivit cercetătorilor timișoreni, pornind de la profilul genetic al populaţiei din România se poate determina structura proteică, aceea care poate fi folosită la vaccinare. Astfel, cercetătorii de la OncoGen au identificat mai multe peptide, dar au expus doar cinci, iar cu un număr de 10 peptide, pe care ei le pot identifica, s-ar putea produce vaccinuri care să acopere toată paleta din România.

Peptidele imunogenice au fost dezvoltate de cercetătorii OncoGen Timişoara prin aplicarea unei tehnologii utilizate în vaccinarea personalizată în cancer, bazată pe „long neoantigen peptides”, o tehnologie care este în prezent în studii clinice pentru tratarea cancerului. Folosind acest exemplu, alte peptide pot fi identificate pentru populaţia din aproape toate regiunile geografice.

Centrul de Terapii Genice şi Celulare în Tratamentul Cancerului – OncoGen funcţionează în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Pius Brînzeu” din Timişoara.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.

Comentează și tu acest articol

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.