În ședința Consiliului Local de joi, 26 martie va fi supus aprobării proiectul de hotărâre privind amenajarea unui parc de cartier pe o suprafață de 10.363 mp, dintr-un total de 28.724 mp aferenți zonei de pădurice adiacente Cartierului Tineretului. Documentația pentru realizarea acestui parc este în acest moment în faza de studiu de fezabilitate.

Acest parc de cartier va deservi un număr estimativ de 300 de locuințe individuale. În momentul de față terenul este neamenajat, vegetația fiind crescută spontan.

În ceea ce privește felul în care va arăta parcul, consilierul Adina Popa de la Compartimentului Investiții și Avize Lucrări din cadrul Primăriei Oradea a precizat: „Amenajările propuse în parc vizează realizarea unei alei pietonale paralele cu str. George Bacaloglu, alee care va putea fi utilizată în comun de către pietoni și bicicliști și care va fi mărginită de două aliniamente de arbori din specia stejar roșu. Parcul va fi unul activ, având în vedere faptul că se propune amenajarea a două terenuri de sport multifuncționale, baschet și fotbal și a unui spațiu de joacă pentru copii dotat cu echipamente de joacă specifice. Totodată, vegetația arboricolă prezentă pe amplasament va fi completată cu un număr de 132 de arbori din speciile stejar, catalpa, paltin și cireș japonez.”

În ceea ce privește iluminatul, acesta va fi asigurat de corpuri de iluminat ornamentale cu leduri, atât în zona căilor de acces, cât și a terenurilor de sport. Apoi parcul va fi dotat și cu mobilier urban, respectiv bănci de odihnă și coșuri de gunoi.

Conform devizului general anexat la studiul de fezabilitate, valoarea investițiilor pentru realizarea acestui parc de cartier este de 2.342.049 lei (cu TVA inclus), din care valoarea lucrărilor de construcții-montaj este de 1.639.893 lei (cu TVA inclus). 

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.

Comentează și tu acest articol

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.