Parcul Național Retezat

Pe o suprafață de aproape 39.000 ha, în extremitatea sud-vestică a județului Hunedoara, în cel mai spectaculos masiv al lanțului carpatic se întinde primul parc natural creat în Romania și unul dintre cele mai vechi din Europa de Est – Parcul Național Retezat. Recunoscută ca Rezervație a Biosferei și inclusă în prestigioasa listă a patrimoniului mondial UNESCO, această „grădină a Edenului” adăpostește peste o treime din flora și lacurile glaciare de pe cuprinsul țării noastre.

Tot aici, poți număra nu mai puțin de 50 de vârfuri muntoase cu o înălțime de cel puțin 2000 de metri și cam tot atâtea lacuri și tăuri ce își deschid spre cer ochii de un albastru infinit. Bineînțeles că fascinația acestui loc special a dat naștere multor povești misterioase și legende cu făpturi din alte lumi.

Pe unele dintre acestea ți le vom dezvălui în articolele viitoare. Iar până atunci, delectează-ți ochii cu câteva fotografii minunate.

Dacă vrei să afli și mai multe despre județul Hunedoara, fă click aici: https://www.hunedoaraturism.ro

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.

Comentează și tu acest articol

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.