Deputatul clujean Emanuel Ungureanu (foto), vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, susține că o asistentă de la UPU Cluj a fost depistată pozitiv la testul pentru coronavirus și se află internată la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj.

Ungureanu a anunțat, într-o postare făcută miercuri seara pe Facebook, că sursa contaminării ar putea fi o pacientă care nu a fost testată la timp de DSP Cluj și a fost plimbată prin mai multe circuite ale Spitalului Județean Cluj, iar pericolul de contaminare este major.

 „Situație dramatică la Unitatea de Primiri Urgențe Cluj! O asistentă de la UPU Cluj a fost depistată pozitiv la testul pentru coronavirus și se află internată la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj. Mai multe asistente și medici din sistemul de primiri urgențe au fost testați pentru coronavirus și sunt preventiv în izolare, conform procedurilor. Vestea bună este că mulți dintre ei au primit primul rezultat și este negativ. Trebuie să găsească însă epidemiologii sursa sigură de infectare pentru a diminua răspândirea. URGENT! Avem încredere în ei! Sursa contaminării ar putea fi o pacientă care nu a fost testată la timp de DSP Cluj și a fost plimbată prin mai multe circuite ale Spitalului Județean Cluj. Pentru că nu se testează suficient de mult și se prelucrează greoi probele, pacienții suspecți sunt plimbați prin UPU pe circuite unde sunt și pacienți cu alte diverse patologii. (…) Fac un apel către toți pacienții care sunt sau vor fi infectați cu Covid 19, luptați, personalul medical de la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj vă va ajuta, veți primi sprijin și în alte spitale!!! Infectarea cu acest virus mizerabil nu înseamnă automat moartea. Ne vindecăm de Covid 19, s-au vindecat mii, de toate vârstele! Trebuie să ne rugăm unii pentru alții și să ne susținem unii pe alții! Este esențial să protejăm personalul medical, ESENȚIAL, fac un nou apel la autorități să se mobilizeze și personalul să nu mai tacă”, a scris Emanuel Ungureanu pe Facebook.

(FOTO CREDIT: Emanuel Ungureanu / Facebook.com)

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.

Comentează și tu acest articol

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.