Oficiul Naţional pentru Siguranţa Alimentelor (Nébih) din Ungaria a confirmat prezența subtipului H5N8 de gripă aviară într-o fermă de raţe din judeţul Bács-Kiskun. Medicii veterinari au început deja să sacrifice cele 32.500 de raţe, încă din faza de suspiciune.

Potrivit unui comunicat publicat, joi, de Nébih, a fost identificat virusul gripei aviare într-o fermă de raţe, în apropierea localităţii Csólyospálos, din judeţul Bács-Kiskun. La sfârşitul săptămânii, ferma a înregistrat o mortalitate crescută şi semne clinice ale bolii. Potrivit comunicatului, investigaţiile epidemiologice sunt în plină desfăşurare.

Autoritatea a luat imediat măsurile necesare, se arată în comunicat. Sacrificarea păsărilor infectate a început deja în faza de suspiciune, totodată, în jurul fermei, a fost delimitată o zonă de protecţie cu o rază de 3 km şi o zonă de supraveghere cu o rază de 10 km.

Din cauza deplasării păsărilor migratoare, virusul reprezintă în continuare o ameninţare pentru populaţiile de păsări de curte. Prin urmare, rămâne în vigoare şi în continuare obligaţia de a păstra păsările de curte în spaţii închise.

De asemenea, este obligatorie respectarea condiţiilor minime de prevenire a epidemiei, adică păsările de curte trebuie să fie hrănite şi adăpate în spaţii închise. La fel, hrana şi aşternutul de paie trebuie depozitate în spaţii închise.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.

1 COMENTARIU

  1. vrajeli ca intodeauna,de ce deceni la rind nu era o problema acu toate vin,porcina ,africana ,ruseasca etc.aparatul vostru de manipulare e cam deficitar,nimeni nu va crede sinteti constienti de asta cred

Comentează și tu acest articol

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.