O alee pietonală urmează să fie amenajată în curând în fața Grădinii Zoologice din Oradea. Este unul dintre proiectele finanțate de Primăria Oradea în cadrul programului de bugetare participativă.

Documentația se află acum în faza de studiu de fezabilitate, care urmează să fie supus azi aprobării Consiliului Local. Valoarea investiției este de 416.000 de lei, din care valoarea aferentă lucrărilor de construcții-montaj  este de 315.000 de lei.

Potrivită Primăriei Oradea, proiectul vizează porțiunea străzii Matei Basarab cuprinsă între accesul în Grădina Zoologică și intersecția cu Bulevardul Decebal. În prezent, strada este o parcare de mașini, cu foarte puțin loc disponibil pentru pietoni. În urma implementării proiectului, strada va deveni un spaţiu cu utilizare în comun („shared-space”), dând prioritate pietonilor și bicicliștilor.

Suprafața propusă spre amenajare este de peste 1000 de metri pătrați, din care accesul pietonal dalat are 740 de metri pătrați, iar spațiile verzi, 330 de metri pătrați.

Prin acest proiect se va transforma porțiunea carosabilă într-o zonă pietonală pavată, pe porţiunea între trecerea de pietoni dintre Parcul Nicolae Bălcescu și intrarea la Grădina Zoologică, celelalte două străzi carosabile putând prelua fluxul de mașini din acea zonă. Totodată, se vor realiza cadre metalice pentru a creea un traseu care semnalizează intrarea în Gradina Zoologică, acestea având și rolul de iluminat stradal. În cadrul proiectului se va mai amenaja și un rastel de biciclete, o cișmea și se vor monta coșuri de gunoi. Zonele verzi rezultate și constituite în aliniamente cu arbori (existenți) ce mărginesc aleea pietonală se vor amenaja cu mixturi de plante perene.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.

Comentează și tu acest articol

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.