fbpx
13.7 C
Cluj-Napoca
AcasăTRANSILVANIA SOLIDARĂO asociație a donat 400 de cutii cu mănuși Spitalului Județean din...

O asociație a donat 400 de cutii cu mănuși Spitalului Județean din Baia Mare

Publicat în

spot_img
spot_img

Asociația Prietenii Spitalului „Dr. Constantin Opriș” a achiziționat și donat 100 de cutii cu mănuși (5.000 de perechi) pentru personalul medical care lucrează la Spitalul Județean de Urgență din Baia Mare.

La cele 100 de cutii se adaugă alte 300 de cutii cu mănuși (15.000 de perechi) primite de la un donator, care au fost donate spitalului.

„Intenționăm să achiziționăm și măști, în momentul în care le vom găsi pe piață. Siguranța salvatorilor este esențială în aceste momente! Nu uitați, mai puteți direcționa 3,5% din impozitul pe venitul din 2019 sau 20% din impozitul pe profit sau 20% din impozitul pe cifra de afaceri către asociația noastră. Ajută pentru a fi ajutat!”, au anunțat reprezentanții Asociației Prietenii Spitalului „Dr. Constantin Opriș”.

Despre campania „Transilvania solidară”

„Mă alătur oamenilor cu suflet și mă ofer voluntar oricărei instituții a statului pentru a ajuta în combaterea virusului”, spune un devean. „Să le arătăm băimărenilor aflați în situații delicate că nu sunt singuri”, anunță maramureșenii. “Permiteți-ne să vă ajutăm și protejăm”, zic brașovenii. „Bună, am patru seturi de mănuși marimea M”, scrie o clujeancă. „Vă rog, dacă identificați cazuri în comunitate care au nevoie de ajutor, dați un semn aici!”, este mesajul din Alba. Transilvania este solidară. Împreună. Együtt. Zusammen. Oameni simpli care nu știu dacă peste o lună vor mai avea un loc de muncă, antreprenori care nu știu dacă peste o lună vor mai avea o afacere, vor mai avea angajați. În aceste momente pe care nimeni nu-și închipuia că le va trăi, ei au puterea să se gândească la ceilalți. Loviți în propriul destin, se gândesc la soarta celorlalți. Ce oameni frumoși! În vârtejul unei epidemii care ne-a schimbat viața, există acești oameni care-și ajută semenii, ajută comunitatea, susțin spitalele, medicii, asistentele, paramedicii, jandarmii, polițiștii, pun umărul să trecem cât mai repede cu bine de acestă pandemie. Sunt oameni obișnuiți, antreprenori și companii care ajută cu munca și cu timpul lor, cu spații, restaurante, hoteluri, pensiuni, prin donații, efortul celor deja implicați în lupta cu epidemia. Sunt oameni pentru care, atunci când boala va fi învinsă, statul va trebui să arate că este pe măsura lor. Pentru ei și pentru a promova dăruirea, voluntariatul și implicarea lor civică în momentul în care avem atât de mare nevoie de aceste valori, Știrile Transilvaniei spune povestea „Transilvaniei Solidare”. O campanie dedicată celor care aduc speranță în vremuri de teamă, ajutor acolo unde este nevoie și încredere că, atâta vreme cât oamenii nu-și uită semenii, putem trece peste orice încercare. Sunt poveștile celor care ne arată că suntem împreună și când suntem izolați, care ne reamintesc marile valori umane, care ne împărtășesc bunătatea și caritatea. „Transilvania Solidară” este despre încercările care pot trezi ce-i mai bun în sufletul oamenilor. „Transilvania Solidară” va rămâne o mărturie despre speranță și viață în vremea epidemiei. Împreună. Együtt. Zusammen. Pentru oamenii care se alătură oamenilor cu suflet și se oferă voluntari atunci solidaritatea este bunul nostru cel mai de preț.

Ovidiu Petrovai

Articole recente

Peste 1.000 tineri români au șansa să călătorească gratuit în Europa prin programul DiscoverEU

Pentru a beneficia de permisele de călătorie, tinerii eligibili trebuie să se înscrie  accesând Portalul European pentru Tineret. 

Cod galben de vreme rea în aproape jumătate din țară

În aproape jumătate din țară vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Amenda aplicată pentru inscripţia de pe statuia Kölcsey din Carei a fost anulată în primă instanţă

Primăria Carei a fost amendată de Direcţia Judeţeană pentru Cultură Satu Mare, la sfârşitul lunii aprilie a anului trecut, la două săptămâni după dezvelirea statuii poetului care a scris versurile imnului maghiar, pe motiv că pe monument se aflau numai inscripţii în limba maghiară

Cătălin Munteanu, organizatorul festivalului „Talpa iadului” vorbește, la „Click pe viață”, despre numele inedit al unui eveniment de cultură

Cătălin Munteanu, organizatorul festivalului „Talpa iadului” vorbește, la „Click pe viață”, despre numele inedit al unui eveniment de cultură

Mai multe articole de același fel