Primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, a anunţat joi, pe Facebook, că instituţia alocă suma de 60.000 de euro pentru funcţionarea spitalelor în contextul pandemiei de coronavirus.


“Pentru susţinerea activităţii spitalelor şi pentru luarea unor măsuri legate de efectele coronavirusului, sunt două materiale pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Local Oradea de astăzi (joi n.r.). Unul se referă la rectificarea bugetului Consiliului Local, prin care se alocă 60.000 de euro spitalelor. E vorba de banii cu care am cumpărat măştile FP3, FP2, costumele de protecţie şi măştile normale, care asigură funcţionarea pentru această perioadă. De asemenea, o altă hotărâre de consiliu se referă la scutirea de plata chiriilor pe toţi cei care, fiindu-le închisă activitatea, au spaţii închiriate de la primărie în zona centrală a oraşului Oradea”, a declarat primarul.

Informare privind situaţia din spitalele orădene, precum şi despre principalele materiale aflate pe ordinea de zi a Consiliului Local – 26 martie 2020Urmăreşte şi pe youtube: https://youtu.be/YmkNp-nEkm0

Posted by Ilie Bolojan on Thursday, March 26, 2020

O altă măsură anunţată de Ilie Bolojan a fost cea de mutare a personalului administrativ al Spitalului Municipal, amenajat doar pentru cazurile de infecţie cu coronavirus.

“Pentru a nu contamina personalul, întreg personalul administrativ al Spitalului Municipal nu va mai lucra în interiorul acestui spital, ci îşi vor desfăşura activitatea integral în Orăşelul Copiilor, în această perioadă, întrucât oricum orăşelul este închis”, a precizat primarul.

Orăşelul Copiilor se află în imediata apropiere a Spitalului Municipal.

Proiectele de HCL anunţate urmează să fie aprobate în şedinţa Consiliului Local de joi, de la ora 14,00. Consilierii locali orădeni se vor întruni în condiţii speciale, pentru a aproba procedura de vot online, câteva proiecte noi şi măsurile de redistribuire a unor fonduri către spitale de la alte instituţii care şi-au anulat evenimentele din cauza crizei COVID-19.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.

Comentează și tu acest articol

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.