Lateral, o companie românească din Târgu Mureş, cu birouri în Cluj-Napoca, Oradea, Londra, San Francisco, New York și Tokyo, a realizat un prototip de ventilator pulmonar funcțional.

Managerul companiei, Ciprian Morar, a anunțat că prototipul a fost creat folosind printere 3D și tehnologie Open Source.

Pentru acest proiect, compania caută persoane/firme cu următoarele specializări / posibilități: experiență medicală pentru astfel de echipamente, medici, asistente, specialiști dedicați; prelucrare CNC plăci din plexiglass și/sau alte materiale; injectare plastic; experiență în fizică mecanică, motoare, angrenaje, puteri, tensiuni, consum, baterii; distribuitor de piese de angrenaj, roți dințate, cremaliere, rulmenți cu posibilitate de livrare urgentă; experiență în electronică, automatizări, programare dedicată.

În portofoliul Lateral sunt clienţi de pe toate continentele: companii listate pe bursa NASDAQ, Organizaţia Naţiunilor Unite, Academia de Ştiinţe din New York şi platforme internaţionale precum fly.com şi virginholidays.com, au scris jurnaliștii de la Recorder într-un articol despre povestea de succes a companiei din Mureș și a celui care o conduce, Ciprian Morar.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.

Comentează și tu acest articol

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.