Surse medicale au declarat pentru HotNews.roi. că la Spitalul Județean din Baia Mare medicii trag la sorți cine va îngriji bolnavi cu coronavirus.

Contactat de HotNews.ro, managerul interimar al spitalului, medicul Vasile Pop, admite  că “unora dintre colegi nu le-a surâs ideea (de a fi delegați să îngrijească pacienți cu coronavirus la Spitalul de Pneumoftiziologie – n.red.)” dar subliniază că “sunt și mulți colegi care au solicitat să fie în prima linie”.

Vasile Pop este de părere că “noi ne-am ales această meserie, din punctul meu de vedere, ca să fim alături de omul beteag, indiferent ce boală are – transmisibilă sau netransmisibilă. Gândiți-vă că și unui pacient cu boli neuro-psihice, violent, trebuie să îi asigure cineva asistența medicală. Restul nu mai contează. Sunt medic ca să slujesc beteagul. Bineînțeles, protejându-mă cât pot de o afecțiune care este foarte transmisibilă, cu contagiozitate foarte mare”.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.