HeidelbergCement România s-a alăturat eforturilor de susținere a spitalelor și medicilor, asistenților și infirmierilor care lucrează în acestea, în județele Hunedoara, Neamț și Dâmbovița, acolo unde este concentrată activitatea companiei, prin fabricile de ciment deținute.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Compania a sprijinit Fondul de Urgență inițiat de Asociația pentru Relații Comunitare cu suma de 124.000 euro. Din această sumă s-au achiziționat și trimis Spitalului Județean de Urgență Deva un aparat performant, care detectează 18 virusuri (coronavirus, virus gripal, virus paragripal) și patru bacterii, iar Spitalului Județean Târgoviște șase paturi de terapie intensivă și un monitor de funcții vitale.

În parteneriat cu Asociația Volunteer for Life, HeidelbergCement a oferit Spitalului Județean Neamț patru containere medicale echipate, mobilate și dezinfectate, astfel încât trierea pacienților să aibă loc în afara perimetrului propriu-zis al spitalului. Acestea conțin și camere de izolare, unde pacienții așteaptă să fie trimiși pe secțiile de specialitate.

„Principala noastră preocupare în aceste momente este menținerea sănătății și siguranței angajaților și partenerilor noștri. Pe lângă măsurile stricte pe care le-am luat la nivelul intern în cadrul societății, putem să îi protejăm și prin sprijinul oferit comunităților unde ne desfășurăm activitatea,” a declarat Florian Aldea, Președinte-Director General HeidelbergCement România.

Sprjin financiar pentru inițiativa „Cumpărături la ușa ta”

„Cumpărături la ușa ta” este o inițiativă voluntară a Asociației „Geeks for Democracy” care livrează la domiciliu persoanelor în vârstă sau nedeplasabile pachete de alimente de strictă necesitate, pentru ca mult mai mulți oameni să poată rămâne acasă, în siguranță.

HeidelbergCement  a oferit suma de 5.000 euro pentru înființarea unui call center, asigurarea materialelor de protecție sanitară a voluntarilor care fac livrările de alimente și organizării unui prim centru logistic. Apelurile se realizează la numărul de telefon 0727030303 între orele 08:00 și 21:00. Transportul și logistica sunt gratuite, iar toți cei implicați sunt voluntari.

În acest moment, voluntarii distribuie alimente în București și județul Ilfov. Voluntari din alte orașe s-au alăturat acestei inițiative, apelurile fiind preluate la nivel național prin acest call center. Costurile de livrare sunt gratuite, dar costul cumpărăturilor se achită la livrare, conform bonului de casă.

 „În calitate de participanți în Coaliția România Sustenabilă vrem să mulțumim companiilor care colaborează și contribuie pentru diminuarea efectelor acestei crize și facem un apel către întregul mediu de afaceri de a se implica și sprijni și acestă cauză. Suntem parteneri ai Ambasadei Sustenabilității în România de peste doi ani de zile și sprijinim în acest fel colaborarea dintre companiile responsabile, autoritățile statului, ONG-uri și comunitățile implicate. Acum este mai important ca niciodată să fim uniți. Acționați fiecare în comunitățile unde vă desfășurați activitățile, colaborați cu ONG-urile și instituțiile statului pentru a identifica urgențele și sprijiniți acolo unde o puteți face”, spune Florian Aldea.

Despre campania „Transilvania solidară”

„Mă alătur oamenilor cu suflet și mă ofer voluntar oricărei instituții a statului pentru a ajuta în combaterea virusului”, spune un devean. „Să le arătăm băimărenilor aflați în situații delicate că nu sunt singuri”, anunță maramureșenii. “Permiteți-ne să vă ajutăm și protejăm”, zic brașovenii. „Bună, am patru seturi de mănuși marimea M”, scrie o clujeancă. „Vă rog, dacă identificați cazuri în comunitate care au nevoie de ajutor, dați un semn aici!”, este mesajul din Alba. Transilvania este solidară. Împreună. Együtt. Zusammen. Oameni simpli care nu știu dacă peste o lună vor mai avea un loc de muncă, antreprenori care nu știu dacă peste o lună vor mai avea o afacere, vor mai avea angajați. În aceste momente pe care nimeni nu-și închipuia că le va trăi, ei au puterea să se gândească la ceilalți. Loviți în propriul destin, se gândesc la soarta celorlalți. Ce oameni frumoși!

În vârtejul unei epidemii care ne-a schimbat viața, există acești oameni care-și ajută semenii, ajută comunitatea, susțin spitalele, medicii, asistentele, paramedicii, jandarmii, polițiștii, pun umărul să trecem cât mai repede cu bine de acestă pandemie. Sunt oameni obișnuiți, antreprenori și companii care ajută cu munca și cu timpul lor, cu spații, restaurante, hoteluri, pensiuni, prin donații, efortul celor deja implicați în lupta cu epidemia. Sunt oameni pentru care, atunci când boala va fi învinsă, statul va trebui să arate că este pe măsura lor.

Pentru ei și pentru a promova dăruirea, voluntariatul și implicarea lor civică în momentul în care avem atât de mare nevoie de aceste valori, Știrile Transilvaniei spune povestea „Transilvaniei Solidare”. O campanie dedicată celor care aduc speranță în vremuri de teamă, ajutor acolo unde este nevoie și încredere că, atâta vreme cât oamenii nu-și uită semenii, putem trece peste orice încercare. Sunt poveștile celor care ne arată că suntem împreună și când suntem izolați, care ne reamintesc marile valori umane, care ne împărtășesc bunătatea și caritatea. „Transilvania Solidară” este despre încercările care pot trezi ce-i mai bun în sufletul oamenilor. „Transilvania Solidară” va rămâne o mărturie despre speranță și viață în vremea epidemiei. Împreună. Együtt. Zusammen. Pentru oamenii care se alătură oamenilor cu suflet și se oferă voluntari atunci solidaritatea este bunul nostru cel mai de preț.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania