Asociația CERT-Transilvania, Detașamentul de Intervenție în Caz de Dezastre – a fost inființată, în anul 2009 de un grup de prieteni, pasionați de off-road și motoare puternice scopul nostru fiind acela de a ajuta oamenii aflați în situații dificile, bătrâni necăjiți și copii izolați care locuiesc în zone greu accesibile ale Munților Apuseni.

Asociației a avut de-a lungul timpului numeroase campanii umanitare, ecologiste și de implicare civică. De la izbucnirea epidemiei de coronavirus în România, CERT s-a implicat puternic în eforturile de susținere a spitalelor și echipelor de intervenție care luptă pentru combaterea infectărilor cu COVID-19 și tratarea pacienților.

„Noi suntem C.E.R.T. – Community Emergency Response Team – Detașamentul de Intervenție la Dezastre și acum e momentul să fim pe SOLIDARI.

Noi suntem Asociația CERT-Transilvania și alături de partenerii, donatorii si voluntarii noștri am pornit la război.

Un război cu lipsurile din sistemul nostru sanitar, un război cu stocurile golite de echipamente de protecție pentru cei care luptă în prima linie, un război cu termenele de livrare enunțate de furnizori, un război cu timpul pe care vrem să-l câștigăm pentru părinții și bunicii noștri.

Am demarat campania #SOLIDARI prin care vrem sa strângem 95.000 euro pentru achiziția de aparatură medicală.

Am inițiat procedurile de achiziție a 5 ventilatoare tip LyraX2 – non-invaziv/invaziv staționar care vor fi donate Spitalului de Boli Infecțioase Cluj.

Avem nevoie de sprijinul vostru pentru a învinge în această luptă! Puteți face donații în contul RO36BTRL01301205109280XX , cu mențiunea “SOLIDARI” , sau direct de pe site, din secțiunea “Donează!”: https://cert-transilvania.ro/donations/

Fondurile strânse din donații sau sponsorizări în această perioadă sunt destinate exclusiv achiziției de aparatură medicală.

Orice sprijn înseamnă salvarea unei vieți, iar implicarea noastră a tuturor, chiar face diferența!”, este mesajul echipei CERT-Transilvania.

Jurnalul de “război” al Asociației CERT

– 18 martie. „Pentru inceput, CERT-Transilvania a oferit suport logistic echipelor ce supravegheaza centrele de carantina din Huedin si Baisoara. De asemenea, am achizitionat 300 de litri de dezinfectant si 10.000 de manusi ce vor fi donate eroilor nostri din primele linii de aparare. Continuam cu demersurile pentru identificarea furnizorilor de aparate de ventilatie si echipamente medicale de protectie ( masti, halate, manusi ) si achizitia acestora in cel mai scurt timp”.

– 20 martie. „Eforturile noastre din ultimele zile încep să dea roade: am demarat procedurile de achiziție a 5 ventilatoare tip LyraX2 – non-invaziv/invaziv staționar care vor fi donate Spitalului de Boli Infecțioase Cluj; suntem în discuții cu furnizorii de teste; așteptăm să sosească cei 1.000 l. de dezinfectant, cele 10.000 de mănuși și 10.000 de măști comandate. Nevoile nu se opresc aici, dar nici noi nu ne lăsăm! Căutăm soluții, surse de finanțare, furnizori, pentru că trebuie să avem grijă unii de ceilalți și să fim SOLIDARI”.

– 23 martie. „Astăzi donațiile noastre au mers către ISU Cluj: 300 de litri de dezinfectant și 4.000 de mănuși, care să contribuie la siguranța acțiunilor desfășurate în această perioadă dificilă. Să respectăm cu toții munca și eforturile extraordinare făcute de acești eroi – medici, asistente, ambulanțieri, jandarmi și pompieri – și să-i ajutăm să-și facă meseria STÂND ACASĂ!”

– 25 martie. „Voluntarii CERT lucreaza la confectionarea a 500 de viziere pentru cadre medicale, ambulanțieri, farmaciști, personal DSU sau jandarmi. Multumim sponsorilor care ne-au furnizat materialele. ImagineTACT, Adprod, Marsupi, Perfect Seal, Verla Decor”.

– 25 martie. „Ieri donatiile noastre au mers catre Serviciul de Ambulanta Judetean Cluj si Inspectoratul de Politie Cluj : 200 de masti, 2.000 de manusi si 20 l dezinfectant ii vor spijini in actiunile derulate in aceasta perioada dificila.Continuam cu donatiile de echipamente de protectie catre unitatile spitalicesti din Cluj aflate in prima linie”.

– 26 martie. „H Motorsport & CERT Transilvania fac echipă bună împreună! Impreună în susținerea autorităților în lupta cu COVID-19. Donațiile în contul CERT pentru achiziția de produse medicale care vor fi distribuite în spitalele din Cluj-Napoca (suma minimimă 200 RON) se vor transforma prin tragere la sorți, după ce castigăm acest război cu virusul, în: 10 locuri pe post de copilot în masinile de curs;  20 montaje de cauciucuri gratuite”.

– 27 martie. „Furnicuțele harnice CERT lucrează intens la fabricarea vizierelor, iar cabinetul nostru mobil livrează speranță.Jurnal de război, ziua 7: 354 viziere, 8.000 mănuși, 35 l. gel dezinfectant, 750 măsti, 20 combinezoane au ajuns acolo unde adevărații eroi luptă pentru noi: UPU, SAJ, Spitalul CFR, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie, Spitalul Clinic Municipal, Institutul Inimii, Secția Clinică de Diabet. Și continuăm : mii de echipamente de protecție urmează să fie livrate, sute de viziere continuă să fie asamblate și mii de clipe de speranță dăruite. Mulțumim Mura CSI Magazin , Old Wood Wonderland, donatorilor și voluntarilor care ne sunt alături”.

– 29 martie. „Echipa Mainfreight se alătură campaniei #SOLIDARI , cu un sprijin de 30.000 lei pentru achiziția de ventilatoare ce vor fi donate spitalelor din Cluj”.

Despre campania „Transilvania solidară”

„Mă alătur oamenilor cu suflet și mă ofer voluntar oricărei instituții a statului pentru a ajuta în combaterea virusului”, spune un devean. „Să le arătăm băimărenilor aflați în situații delicate că nu sunt singuri”, anunță maramureșenii. “Permiteți-ne să vă ajutăm și protejăm”, zic brașovenii. „Bună, am patru seturi de mănuși marimea M”, scrie o clujeancă. „Vă rog, dacă identificați cazuri în comunitate care au nevoie de ajutor, dați un semn aici!”, este mesajul din Alba. Transilvania este solidară. Împreună. Együtt. Zusammen. Oameni simpli care nu știu dacă peste o lună vor mai avea un loc de muncă, antreprenori care nu știu dacă peste o lună vor mai avea o afacere, vor mai avea angajați. În aceste momente pe care nimeni nu-și închipuia că le va trăi, ei au puterea să se gândească la ceilalți. Loviți în propriul destin, se gândesc la soarta celorlalți. Ce oameni frumoși!

În vârtejul unei epidemii care ne-a schimbat viața, există acești oameni care-și ajută semenii, ajută comunitatea, susțin spitalele, medicii, asistentele, paramedicii, jandarmii, polițiștii, pun umărul să trecem cât mai repede cu bine de acestă pandemie. Sunt oameni obișnuiți, antreprenori și companii care ajută cu munca și cu timpul lor, cu spații, restaurante, hoteluri, pensiuni, prin donații, efortul celor deja implicați în lupta cu epidemia. Sunt oameni pentru care, atunci când boala va fi învinsă, statul va trebui să arate că este pe măsura lor.

Pentru ei și pentru a promova dăruirea, voluntariatul și implicarea lor civică în momentul în care avem atât de mare nevoie de aceste valori, Știrile Transilvaniei spune povestea „Transilvaniei Solidare”. O campanie dedicată celor care aduc speranță în vremuri de teamă, ajutor acolo unde este nevoie și încredere că, atâta vreme cât oamenii nu-și uită semenii, putem trece peste orice încercare. Sunt poveștile celor care ne arată că suntem împreună și când suntem izolați, care ne reamintesc marile valori umane, care ne împărtășesc bunătatea și caritatea. „Transilvania Solidară” este despre încercările care pot trezi ce-i mai bun în sufletul oamenilor. „Transilvania Solidară” va rămâne o mărturie despre speranță și viață în vremea epidemiei. Împreună. Együtt. Zusammen. Pentru oamenii care se alătură oamenilor cu suflet și se oferă voluntari atunci solidaritatea este bunul nostru cel mai de preț.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania