fbpx
12.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI ALBAFabrica Bosch din Blaj a donat spitalului din localitate aproape 90.000 de...

Fabrica Bosch din Blaj a donat spitalului din localitate aproape 90.000 de lei pentru achiziționarea unui aparat de ventilație mecanică

Publicat în

spot_img
spot_img

Fabrica Bosch din Blaj a donat în prima zi de campanie de donații pentru spitalul din localitate, propus ca spital suport pentru cazurile de COVID-19, aproape 90.000 de lei. Banii vor fi folosiți pentru achiziționarea unui aparat de ventilație mecanică.

”Responsabilitatea și implicarea sunt două dintre valorile Bosch. În aceste momente fără precedent, când pandemia generată de coronavirus a devenit o constantă în viețile noastre, este necesar să conștientizăm că doar uniți putem trece acest hop. Fabrica Bosch din Blaj reiterează angajamentul companiei față de societate și înțelege nevoile actuale ale sistemului medical, motiv pentru care am donat spitalului blăjean suma de 89.800 de RON ce va fi utilizată pentru achiziționarea unui aparat de ventilație mecanică”, anunță compania, într-un comunicat.

Criza de sănătate generată de noul coronavirus este o provocare foarte mare pentru noi în ceea ce privește protejarea sănătății angajaților noștri. Din nefericire, criza Covid-19 generează automat și o criză financiară. Cu toate acestea, pentru noi oamenii sunt pe primul loc și tocmai de aceea am acționat prompt imediat ce am luat notă de nevoia spitalului municipal din Blaj. Sperăm ca prin acțiunile noastre în beneficiul angajaților și al comunității să putem oferi cel mai bun sprijin astfel încât să rămânem cu toții sănătoși, a declarat Alexander Firsching, director comercial Bosch Automotive SRL.

”Este necesar să privim în jur, să fim solidari, să întindem o mână de ajutor, mai ales celor din linia întâi, atât cât este posibil. În lupta împotriva COVID-19 aparatele de ventilație mecanică sunt esențiale, în special pentru pacienții grav afectați. Pentru aceștia ventilația mecanică este extrem de importantă în parcursul recuperării lor. Mai mult decât atât, este deosebit de important să avem în vedere că spitalele care acum țin piept pandemiei vor fi aceleași care își vor deschide porțile pentru pacienți nu doar astăzi, săptămânile viitoare sau peste o lună, ci de fiecare dată când va exista nevoie. Indiferent de afecțiunile tratate, unitățile medicale din România ar trebui să fie pregătite pentru situații excepționale. În acest sens, și în special în contextul actual delicat, ne dorim ca și Spitalul Municipal Blaj să aibă parte de pregătirea necesară”, susține compania Bosch.

Campanie de donații pentru Spitalul din Blaj

A fost deschis un cont pentru donații în euro pentru Spitalul Municipal Blaj, pentru achiziționarea de echipamente și dotări, în vederea tratării cazurilor de COVID-19 (coronavirus).

Toți cei care doresc, persoane fizice și juridice, pot dona bani, în următoarele conturi:

CONT EURO

IBAN: RO85 BTRL EURC RT02 8121 4001

BANCA TRANSILVANIA BLAJ

CONT LEI

IBAN: RO38 BTRL RONC RT02 8121 4001

BANCA TRANSILVANIA BLAJ

TITULAR

ASOCIAȚIA 2% PENTRU SPITALUL MUNICIPAL BLAJ

STR. REPUBLICII, NR. 2, BLAJ, JUD. ALBA

Despre campania „Transilvania solidară”

„Mă alătur oamenilor cu suflet și mă ofer voluntar oricărei instituții a statului pentru a ajuta în combaterea virusului”, spune un devean. „Să le arătăm băimărenilor aflați în situații delicate că nu sunt singuri”, anunță maramureșenii. “Permiteți-ne să vă ajutăm și protejăm”, zic brașovenii. „Bună, am patru seturi de mănuși marimea M”, scrie o clujeancă. „Vă rog, dacă identificați cazuri în comunitate care au nevoie de ajutor, dați un semn aici!”, este mesajul din Alba. Transilvania este solidară. Împreună. Együtt. Zusammen. Oameni simpli care nu știu dacă peste o lună vor mai avea un loc de muncă, antreprenori care nu știu dacă peste o lună vor mai avea o afacere, vor mai avea angajați. În aceste momente pe care nimeni nu-și închipuia că le va trăi, ei au puterea să se gândească la ceilalți. Loviți în propriul destin, se gândesc la soarta celorlalți. Ce oameni frumoși!

În vârtejul unei epidemii care ne-a schimbat viața, există acești oameni care-și ajută semenii, ajută comunitatea, susțin spitalele, medicii, asistentele, paramedicii, jandarmii, polițiștii, pun umărul să trecem cât mai repede cu bine de acestă pandemie. Sunt oameni obișnuiți, antreprenori și companii care ajută cu munca și cu timpul lor, cu spații, restaurante, hoteluri, pensiuni, prin donații, efortul celor deja implicați în lupta cu epidemia. Sunt oameni pentru care, atunci când boala va fi învinsă, statul va trebui să arate că este pe măsura lor.

Pentru ei și pentru a promova dăruirea, voluntariatul și implicarea lor civică în momentul în care avem atât de mare nevoie de aceste valori, Știrile Transilvaniei spune povestea „Transilvaniei Solidare”. O campanie dedicată celor care aduc speranță în vremuri de teamă, ajutor acolo unde este nevoie și încredere că, atâta vreme cât oamenii nu-și uită semenii, putem trece peste orice încercare. Sunt poveștile celor care ne arată că suntem împreună și când suntem izolați, care ne reamintesc marile valori umane, care ne împărtășesc bunătatea și caritatea. „Transilvania Solidară” este despre încercările care pot trezi ce-i mai bun în sufletul oamenilor. „Transilvania Solidară” va rămâne o mărturie despre speranță și viață în vremea epidemiei. Împreună. Együtt. Zusammen. Pentru oamenii care se alătură oamenilor cu suflet și se oferă voluntari atunci solidaritatea este bunul nostru cel mai de preț.

Redactia

Articole recente

CLICK PE VIAȚĂ | Tânăra artistă Luana Toader, despre planurile de viitor și parcursul profesional

Invitata podcastului de astăzi are un cumul de îndeletniciri, în curând va fi absolventa...

”Marșul pentru viață” – un eveniment ce vine în sprijinul femeilor însărcinate

Tema ediției din acest an este ”construim împreună pentru viață” și a fost inspirată de situația care a dus la moartea Alexandrei Ivanov, o mamă în vârstă de 25 de ani căreia nu i s-au acordat îngrijirile medicale necesare în urma unui avort spontan.

Dominic Fritz: Am semnat parteneriatul cu IFC, divizia de dezvoltare a Băncii Mondiale pentru un nou spital municipal la Timișoara

Dominic Fritz face primul pas pentru construirea unui spital nou în Timişoara

ADR Centru a lansat proiectul pentru finanțarea infrastructurii și serviciilor educaționale din învățământul primar și secundar obligatoriu

Peste 16 milioane euro sunt alocați pentru finanțarea infrastructurii și serviciilor educaționale

Mai multe articole de același fel