fbpx
1.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI HUNEDOARAPersonalul medical care a demisionat în bloc la Orăștie revine la serviciu....

Personalul medical care a demisionat în bloc la Orăștie revine la serviciu. Cu excepția medicului, șef de secție

Publicat în

spot_img
spot_img

Asistentele și infirmierele de la spitalul din Orăștie și-au retras demisiile în acestă seară, după ce cu câteva ore înainte au plecat lăsând pacienții în grija unei singure asistente. Doar medicul de la ATI, care este și șeful secției, nu va mai reveni la serviciu și va sta acasă în izolare.

Prefectul județului Hunedoara, Vasilică Potecă, a mers în această după-amiază la Orăștie și a reușit să le convingă pe cele 5 asistente și cele 5 infirmiere să se întoarcă la spital. Nu a reușit același lucru cu medicul de la ATI care a plecat astăzi împreună cu personalul medical din secție și a lăsat pacienții în grija unei singure asistente.

Pentru că secția ATI a rămas practic fără medic, prefectul Vasilică Potecă spune că mâine va face o solicitare către Ministerul Sănătății pentru a fi detașat un medic de la un alt spital ca să îi suplinească lipsa acestuia.

Odată cu intrarea României în scenariul 4, medicii vor fi obligați să accepte detașări pentru că altfel se află sub incidența penală și de asemenea nu mai au voie să refuze pacienți, așa cum s-a întâmplat până acum, tot de teamă că s-ar putea infecta de la bolnavii care se prezintă la spital.

Redactia

Articole recente

FITS | John Malkovich și Isabelle Adjani, printre actorii de excepție prezenți, în iunie, la Sibiu

Ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) va aduce în România, în perioada 21-30 iunie, numeroase personalităţii mondiale ale artelor spectacolului, precum actorul John Malkovich, actriţa Isabelle Adjani, Mikhail Baryshnikov şi Jan Fabre, dar şi pe Jon Fosse, unul dintre cei mai apreciaţi autori ai momentului

Alin Nica i-a retras toate atribuţiile vicepreşedintelul CJ Timiş, Cristian Moş, după ce acesta a anunţat că va candida independent la Primăria Timişoara

Forţa Dreptei, partidul din care acum face parte Alin Nica, după ce a plecat de la PNL, partidul care l-a susţinut în funcţia de preşedinte al CJ Timiş, i-a solicitat demisia lui Moş.

Aterizare de urgenţă pe Aeroportul Timişoara în urma unei ameninţări cu bombă

”A fost activat Planul Roşu de Intervenţie. Pasagerii sunt evacuaţi din avion”, au transmis reprezentanţii ISU Timiş.

La Alba Iulia se deschide sezonul de turism cultural şi istoric în 1 mai

Vor fi reluate spectacolele de reconstituire istorică antică şi schimbul de gardă, evenimente care atrag un număr mare de turişti în fiecare an

Mai multe articole de același fel

Dezbatere privind educația pentru sustenabilitate, sub egida Alianței Timișoara Universitară

Sub egida Alianței Timișoara Universitară (ATU), Universitatea Politehnica Timișoara a organizat și găzduit vineri, 12 aprilie 2024, în Sala Senatului, o dezbatere cu tema „Universitățile timișorene:  educație și acțiune pentru sustenabilitate”, la care au fost invitate, alături de instituțiile de învățământ superior, instituțiile autorității publice și reprezentanții mediului economic.