Universitatea „Aurel Vlaicu” (UAV) din Arad își aduce contribuția în eforturile de prevenire a infectării cu coronavirus în România.

Specialiștii de la Institutul de Cercetare și Inovare din cadrul universității au produs un dezinfectat după rețeta avizată de Organizația Mondială a Sănătății, pe care l-au donat spitalelor din Arad, Timiș și Caraș-Severin.

Produsul a fost realizat sub îndrumarea prof. dr. Lucian Copolovici, directorul Institutului de Cercetări, și prof. univ. dr. Florentina Munteanu, directorul Școlii Doctorale.

„Universitatea noastră este alături de autoritățile locale și oferim sprijinul nostru necondiționat în lupta împotriva virusului COVID 19. Punem la dispoziția autorităților laboratoarele noastre, expertiza cadrelor didactice pentru a produce la Arad dezinfectantul atât de necesar în această perioadă”, a declarat rectorul UAV, prof. univ. dr. Ramona Lile.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.