”Robocorns”, echipa maramureșeană de robotică a Colegiului Național ”Vasile Lucaciu” Baia Mare, a început să confecționeze viziere pe care să le distribuie medicilor și personalului medical din spitalele locale, medicilor de familie, farmaciștilor și tuturor celor care au nevoie de protecție impotriva virusului care a schimbat modul de viață al întregii omeniri.

La inițiativa organizației ”Nație prin Educație” și a ”First Tech Chalenge”, tinerii entuziaști din ”Robocorns” s-au alăturat echipelor din țară în acțiunea de confecționare a vizierelor atât de necesare pentru protecția personalului medical, prin printarea acestora la imprimanta 3D, care aparține echipei ”Robocorns”. Din nefericire, izolarea impusă de reglementările aflate în vigoare îi împiedică pe membri să se întâlnască, însă acest lucru nu reprezintă un impediment în ajutorul pe care îl pot oferi. În timp ce imprimantele printează la foc continuu, membrii ”Robocorns” încearcă să găsească și alte metode și modele de viziere care să necesite un timp mai scurt de confecționare, pentru a putea răspunde tuturor cererilor în cel mai scurt timp și în cel mai eficient mod.

” Au fost mai multe firme care au răspuns apelului lansat de echipa Robocorns și au furnizat elementele necesare în confecționarea vizierelor, de la folie transparentă, filament pentru imprimantele 3D și până la elasticul de sustinere, iar cuvântul de ordine al acestor zile este: <Solidaritate>. Mulțumirile întregii echipe se îndreaptă spre firmele: UACE, Electrosistem, Printmasters, BDM, Drupanel, Godarec, Geplast, Fablab, Zimbru Comerț Online, Fimament 3D Hobby Market, Spot Market, Form Werk, Anemona Com SRL, Mons Medium, Stil Aura. Totodată, orice alt ajutor se poate oferi este extrem de bine-venit în aceste momente când toți trebuie să avem un țel comun, acela de a salva cât mai multe vieți și să revenim, în cel mai scurt timp, la realitatea pe care am trăit-o înaintea acestei pandemii care atacă fiecare colț al lumii. Să rămânem uniți și să încercăm să ne protejăm sănătatea, este esențial! Toți cei care doresc și pot să ajute Robocorns în această luptă sunt rugați să acceseze pagina personală de Facebook la adresa https://www.facebook.com/robocorns/ sau să scrie la adresa de e-mail: robocorns004@gmail.com unde le stăm la dispoziție cu toate informațiile necesare”, au precizat membrii echipei de robotică a Colegiului Național ”Vasile Lucaciu” Baia Mare.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.