Maternitatea Odobescu din Timișoara a intrat, marți seara, în carantină, după ce cinci asistente au fost confirmate cu COVID-19. Asistentele de la Odobescu au început să aibă primele simptome în urmăcu o zi și, în urma testelor, toate au ieșit pozitive.

 Soțul unei asistente de la sala de nașteri, asistent la Ambulanță, a fost confirmat cu COVID-19 în urmă cu aproximativ o săptămână. De atunci și soția lui a rămas acasă. Nu se știe, însă, dacă aceasta este sursa infectării celorlante cinci asistente care, în prezent, sunt internate la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș”.

În maternitate sunt, în prezent, peste 80 de cadre medicale și mame cu bebeluși nou născuți. Toți vor fi testați pentru infecția cu coronavirus și, până la venirea rezultatelor, toți vor rămâne izolați în maternitate.

Autoritățile au anunțat că poartă discuții cu o maternitate privată din Timișoara pentru ca femeile care vor naște în perioada următoare să poată beneficia de servicii medicale.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.